Xiaomi breidt verkoop in Europa uit naar Verenigd Koninkrijk en Nederland

Xiaomi breidt verkoop in Europa uit naar Verenigd Koninkrijk en Nederland

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Xiaomi

Dit Chinese merk is een van de snelst groeiende in de wereld en dat is knap aangezien de markt gelijk blijft en op sommige plekken zelfs krimpt. Toestellen als de Xiaomi Mi Mix 2 en de Xiaomi Mi A1 zijn enorm populair en worden ondanks de slechte verkrijgbaarheid veel gekocht. Eind vorig jaar koos Xiaomi Spanje als eerste officiële land waar het merk verkrijgbaar zou zijn. Men zei toen nog te wachten met verdere uitbreidingen naar andere landen. Het is dus blijkbaar sneller gegaan dan men dacht bij Xiaomi.

Tweet Three UK

Het merk zal straks officieel verkrijgbaar zijn via de provider Three UK. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze dan ook alle andere zaken zoals garantie en dergelijke op zich nemen. In Spanje heeft Xiaomi ook een aantal eigen vestiging en en heeft het verschillende shop-in-shops bij onder andere Carrefour en MediaMarkt.

Xiaomi in Nederland 

Het merk is ook in Nederland op beperkte schaal te verkrijgen. E-tailer Belsimpel verkoopt onder andere de Xiaomi Mi A1 maar zal deze waarschijnlijk via grijze import inkopen. Onlangs is de MediaMarkt ook gestart met het verkopen van een aantal Xiaomi-modellen maar daarvan staat alleen nog maar de Xiaomi Redmi Note 4 online.

Het moederbedrijf van Three UK is ook het moederbedrijf van Kruidvat. Dit bedrijf zal binnenkort dan ook een aantal Xiaomi-producten in Nederland gaan verkopen in de eigen Kruidvat-winkelketen. Aan het eind van de maand zal Kruidvat bekend maken op wat voor manier ze de producten van Xiaomi gaan verkopen. Wij zijn benieuwd welke smartphones Kruidvat gaat voeren want het lijkt ons niet de omgeving voor een premium-smartphone. Het bedrijf heet ook vestigingen in België maar daar komen ze niet in de schappen te liggen.

Bron: Techradar en Tweakers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk