Xiaomi verklapt: MIUI 13 krijgt anti-fraude- en tabletfuncties

Xiaomi verklapt: MIUI 13 krijgt anti-fraude- en tabletfuncties

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft de eerste details over MIU 13 bekend gemaakt, zijn nieuwe softwareschil. Ditmaal krijgt de software functies die gebruikers tegen fraude moeten beschermen en er komt ook een speciale versie uit van MIUI 13 die op tablets zal werken. MIUI 13 Pad, zo zal die heten.

Xiaomi MIUI 13

Wanneer Xiaomi op 28 december de Xiaomi 12 aankondigt in China, dan is dat niet alleen een startschot voor zijn nieuwe vlaggenschipreeks, maar ook voor MIUI 13. MIUI 13 is de nieuwe softwareschil van de fabrikant die gebaseerd is op Android 12 en op Chinese sociale media teaset Xiaomi enkele features.

Allereerst wil Xiaomi zijn gebruikers beschermen. Sinds de coronacrisis begon is phishing en andere vormen van online-fraude sterk in de lift, en dat ondanks preventiecampagnes die potentiële slachtoffers moeten behoeden. MIUI 13 krijgt volgens Xiaomi anti-fraudefuncties op systeemniveau en ook een feature dat gevaarlijke links detecteert. Het gaat dan vermoedelijk om links in frauduleuze berichten. Maar hoe deze systemen in de praktijk zullen werken, krijgen we helaas nog niet te horen.

MIUI 13 Pad

Verder gaat Xiaomi zijn software ook optimaliseren voort tablets met een aangepaste schil die 'MIUI 13 Pad' zal heten. Volgens het Chinese bedrijf draaien de 3000 belangrijkste apps vlotjes op grotere tabletschermen. Het is niet duidelijk of MIUI 13 Pad vanaf het begin zal werken met Android 12L, dat is Googles nieuwe Android-versie die met heel wat verbeteringen voor tablets en vouwbare telefoons komt.

De MIUI 13 Pad-softwareschil voor tablets

De MIUI 13 Pad-softwareschil voor tablets

Tot slot deelt Xiaomi alvast dat zijn nieuwe software ook stabieler en vlotter zal werken vergeleken met MIUI 12.5. Het bedrijf spreekt over "significante verbeteringen". Eerder kwamen we al dankzij geruchten te weten dat MIUI 13 het werkgeheugen van telefoons virtueel kan uitbreiden. We zagen zo'n functie ook al bij telefoons van onder meer Motorola, Samsung en OPPO.

Wanneer krijgen we MIUI 13 te zien?

De eerste telefoon die wij in Nederland en België met MIUI 13 gaan mogen verwelkomen zal de Xiaomi 12 zijn. Naar verwachting komt die in het eerste kwartaal van 2022 bij ons op de markt, maar een precieze datum is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk