Xiaomi-toestellen duiken op in Nederlandse webwinkel

Xiaomi-toestellen duiken op in Nederlandse webwinkel

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Xiaomi in Nederland

Op 24 juli zal Xiaomi in Spanje een persconferentie houden waar de beschikbaarheid van een aantal nieuwe producten zal worden aangekondigd. Het zou kunnen dat daar ook de beschikbaarheid van een aantal toestellen voor Nederland (en België?) bekend gemaakt worden. We weten dat Xiaomi de samenwerking is aangegaan met de eigenaar van Kruidvat en er zijn verschillende vacatures op LinkedIn verschenen voor medewerkers in Nederland.

De collega's van Androidplanet hebben een aantal productpagina's gevonden op een Nederlandse webshop. Deze zouden de officiële komst van deze toestellen naar Nederland bevestigen. De toestellen die genoemd worden zijn de Xiaomi Redmi 6 en Xiaomi Redmi Pro, twee toestellen die met mooie specificaties en een lage prijs die zeker interessant zullen zijn voor het middensegment. Onlangs lanceerde het merk zijn nieuwe vlaggenschip, de Xiaomi Mi 8.

Xiaomi Mi 8

Dit toestel maakt gebruik van de Qualocomm Snapdragon 845-chipset met een 6GB aan werkgeheugen en een interne opslag van 64GB, zo vermeld de pagina op Mobiel.nl. Verder heeft de Mi 8 een Super AMOLED scherm welke 6,21 inch groot is. Aan de voorzijde zit een 20 megapixelcamera en aan de achterzijde vinden we een dubbele 12 megapixelcamera. De Xiaomi Mi 8 zal te koop zijn voor €529.

Xiaomi MI A2 Lite

Het meest interessante toestel voor de Nederlandse markt is waarschijnlijk de Xiaomi Mi A2, zijn voorganger deed het ontzettend goed. Dat kwam vooral door de goede prijs/kwaliteit-verhouding en Android One. Hiermee wordt het toestel twee jaar na lancering voorzien van nieuwe versies en zal het toestel drie jaar lang ondersteuning krijgen voor de veiligheidsupdates.

Het scherm van de Xiaomi Mi A2 is 5,99 inch scherm en heeft een 18:9-beeldverhouding. Aan de voorzijde zullen we een enkele 20 megapixelcamera en op de achterzijde zien we een dubbele camera met respectievelijk een 12 en een 20 megapixelcamera. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 660-chipset met een werkgeheugen van 4GB en een inten geheugen van 64GB volgens de productpagina van Mobiel.nl. De prijs van de Xiaomi Mi A2 zou €269 worden.

Beschikbaarheid

Morgen zal Xiaomi aan alle eventueel nog aanwezige onzekerheid een einde maken. Hopenlijk horen we dan ook wanneer de toestellen te koop zullen zijn in Nederland en België.

Bron: Androidplanet

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk