Xiaomi Redmi Pad officieel: voordelige tablet met 90Hz scherm

Xiaomi Redmi Pad officieel: voordelige tablet met 90Hz scherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft een nieuwe budgettablet voorgesteld. De Redmi Pad werkt met een 90Hz-scherm en vier speakers met Dolby Atmos-ondersteuning. De tablet is vanaf 279 euro te koop en heeft speciale functies die sterk gericht zijn op videovergaderingen.

Xiaomi Redmi Pad

Xiaomi verkoopt op onze markt momenteel al zijn Xiaomi Pad 5-tablet uit het middensegment, maar het voegt nu ook een goedkoper model toe aan de line-up. Dat maakt Xiaomi bekend tijdens een lanceringsevenement in de Duitse stad München Dat doet het onder de Redmi-merknaam die bekend is van de budgetvriendelijke telefoons.

De tablet heeft een metalen behuizing en is voorzien van een 10,61 inch LCD-scherm. Xiaomi koos hier voor een 90Hz-en zo kan de Redmi Pas soepelere animaties weergeven dan de meeste tablets in dit prijssegment. De resolutie van het scherm bedraagt 2.000 x 1200 pixels. Volgens Xiaomi is het scherm zo ontwikkeld dat het de ogen beschermd als je het in de donker gebruikt.

De Redmi Pad heeft verder een MediaTek Helio G99-processor, dat is een chipset voor budettoestellen, en we hebben hem eerder gezien in de Poco M5, die we vorige week hebben getest. De tablet is verkrijgbaar in drie modellen: 3 GB/64 GB, 4 GB/128 GB en 4 GB/128 GB. De accu van de Redmi Pad is een 8.000 mAh exemplaar, en in de doos zit een 22,5W snellader. Al kan de tablet in werkelijkheid met een vermogen van 18W opladen.

Gerelateerde artikelen

Uitgerust voor videovergaderingen

Op voor- en achterzijde zit een 8 MP camera, maar met de selfiecamera van de Redmi Pad is iets speciaals. Die neemt beelden in een brede hoek van 105 graden. Daarnaast gebruikt Xiaomi zijn zogenaamde FocusFrame-technologie waarmee hij jou automatisch in het midden van het frame plaatst bij videovergaderingen. Dat wekt wel alleen in selecte apps, en Xiaomi verduidelijkt helaas niet in welke toepassingen het precies werkt. Zodra we hier meer informatie over hebben passen we dit artikel aan.

Verder meldt Xiaomi dat de Redmi Pad draait op Android 12 en een versie van MIUI die aangepast is aan tablets. Wat dat precies inhoudt is niet meteen duidelijk, maar de Redmi Pad werkt dus niet met Android 12L, de versie van Android die komt met belangrijke optimalisaties voor tablets. We verwachten wel dat de tablet de update later ontvangt, want hij heeft recht op twee jaar Android-updates en drie jaar lang beveiligingspatches.

Als laatste zijn de vier stereospeakers een opvallend kenmerk, en deze ondersteunen de geluidseffecten van Dolby Atmos. Het is opmerkelijk dat hij zonder een 3,5 mm audiojack verschijnt. Dat zien we niet vaak bij tablets.

Xiaomi Redmi Pad kopen

De Xiaomi Redmi Pad is te koop vanaf 279 euro in de kleuren Graphite Gray, Moonlight Silver en Mint Green. Voorlopig weten we nog niet de prijs van alle opslagvarianten.

  • Xiaomi Pad - vanaf 279 euro
De Xiaomi Redmi Pad in zijn groene en zilveren kleur

De Xiaomi Redmi Pad in zijn groene en zilveren kleur

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk