Xiaomi wil Nederland veroveren met betaalbare smartphones

Xiaomi wil Nederland veroveren met betaalbare smartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi in Europa

Smartphones van Xiaomi zijn nog niet sterkt vertegenwoordigd in het Nederlandse straatbeeld. Ze zouden hier daarentegen goed passen vanwege de sterke prijs-kwaliteitverhouding. Zo heeft de Xiaomi Mi 9 een aantal high-end specificaties zoals de Snapdragon 855 maar het toestel koop je wel voor de helft van de prijs van een vlaggenschip. Wilde je voorheen een Xiaomi-telefoon aanschaffen, dan moest je uitwijken naar het grijze kanaal of Chinese webshops. In de afgelopen jaren heeft Xiaomi hard gewerkt om ook Europa te veroveren met zijn 'value for money'-propositie en in 2016 zette het bedrijf voor het eerst voet aan Europese vasteland, en wel in Polen, later gevolgd door Spanje.

Beelden van de Xiaomi Mi 9-modellen

Xiaomi Mi 9

Xiaomi in Nederland

Xiaomi is sinds 2018 officieel in Nederland gestart met de verkoop van zijn telefoons, maar ook van het submerk Redmi en Pocophone. Diverse Xiaomi-toestellen liggen bij de Kruidvat in de schappen. De webwinkels Belsimpel en Coolblue zijn inmiddels officiële partner van Xiaomi geworden en in maart kwam daar Volks Shop bij. Xiaomi beweegt zich dus al eventjes op de Nederlandse smartphonemarkt en met ingang van vandaag is dat dus officieel en in het kader hiervan is Xiaomi's Nederlandse webshop ook live, alhoewel er nog geen producten kunnen worden besteld.

Geïnteresseerden van een Xiaomi-telefoon hoeven nu niet meer uit te wijken naar webshops in het buitenland, of het grijze kanaal, Xiaomi is bij een aantal webwinkels te vinden en hier kun je ook terecht voor service. Daarnaast gaat Xiaomi in de komende maanden ook fysieke winkels openen, de zogenaamde Mi Stores. Hoeveel winkels we binnenkort in de Nederlandse winkelstraten kunnen vinden, is helaas nog niet bekend.

Foto van de Xiaomi Redmi Note 7

Redmi Note 7

Xiaomi Mi 9

Op het evenement van vandaag werden de Xiaomi Mi 9, de Redmi Note 7 en de Xiaomi Mi Band 3 speciaal voor Nederland gelanceerd. De beide smartphones zijn verkrijgbaar via BCC, Belsimpel, Coolblue, Mobiel.nl en Volks Shop. De Mi Band 3 is te koop bij Bol.com, Belsimpel, Mobiel.nl en Coolblue.

> Xiaomi Mi 9 (6 GB/64 GB) - 449 euro

> Xiaomi Mi 9 (6 GB/128 GB) - 499 euro

>Redmi Note 7 (3 GB/32 GB) - 199 euro

>Redmi Note 7 (4 GB/64 GB) - 299 euro

> Xiaomi Mi Band 3 - 29,90 euro

Xiaomi Mi Band 3Dim was te spreken over de Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi's visie

Naast deze betaalbare smartphones heeft Xiaomi ook veel smarthome-producten zoals robotstofzuigers, slimme lampen en slimme stopcontacten maar ook elektrische scooters. Xiaomi start in Nederland met bovenstaande drie producten en in de toekomst zal het assortiment verder uitgebreid worden. Eén ding staat voor Xiaomi vast, ze doen alles voor hun Mi-fans, zij zijn de basis voor het succes.

Mi staat volgens Xiaomi voor Mission Impossible en van deze onmogelijke missie hebben ze een groot deel al mogelijk gemaakt, en dat is het voor iedereen beschikbaar maken van kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs. Xiaomi wil de wereld veroveren en de Benelux is nu aan de beurt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk