'Xiaomi MIUI 13 kan RAM virtueel uitbreiden, zo werkt het'

'Xiaomi MIUI 13 kan RAM virtueel uitbreiden, zo werkt het'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi lanceert in augustus zijn MIUI 13-schil volgens geruchten. De software zal het werkgeheugen van telefoons virtueel kunnen uitbreiden, en de schil zal compatibel zijn met alle telefoons die de voorbije twee jaar uitgebracht zijn. We bespreken wat alvast is gelekt.

Xiaomi MIUI 13

Xiaomi komt met de nieuwe versie van zijn bekende MIUI-softwareschil. MIUI 13 zal volgens de Chinese geruchtenverspreider Digital Chat Station in augustus voorgesteld worden. Een van de opvallendste functies is de mogelijkheid om het werkgeheugen van telefoons virtueel uit te breiden met maximaal 3 GB. We zagen die technologie al eerder bij OPPO-toestellen en de ColorOS 11.

Bij de virtuele RAM van MIUI 13 gebruikt de telefoon een stukje van de opslag als werkgeheugen, al zal dat slechts werken bij een select aantal telefoons. Het gaat om smartphones die de Snapdragon 865, Snapdragon 870 of Snapdragon 888 gebruiken. En laat dat nu ook net de toestellen zijn die doorgaans al een genereuze hoeveelheid RAM aan boord hebben.

De Xiaomi Mi 11

De Xiaomi Mi 11

Andere verbeteringen

Xiaomi gaat met MIUI 13 verder de nadruk leggen op visuele verbeteringen. De schil krijgt nieuwe animaties, effecten, lettertypes, achtergronden en icoontjes. Gamers zullen hun spellen voortaan in vensters kunnen laten werken.

Gerelateerde artikelen

Volgens Digital Chat Station zal MIUI 13 straks werken op alle Xiaomi-telefoons van de voorgaande twee jaar. Een officiële lijst van toestellen is er nog niet, want voorlopig heeft het merk zelf nog geen woord gelost over de software of een mogelijke aankondiging volgende maand. Het blijft dus wachten op informatie uit officiële hoek. Recent kregen we al wel beloftes wat het aantal updates voor Xiaomi-telefoons betreft. Wat moet Xiaomi volgens jou verbeteren in MIUI 13? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk