Xiaomi Mi A3 uitgebreid gelekt: inclusief vingerafdrukscanner in scherm

Xiaomi Mi A3 uitgebreid gelekt: inclusief vingerafdrukscanner in scherm

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi A3

De Xiaomi Mi A3 wordt een telefoon die voor veel mensen aantrekkelijk gaat zijn. Waar de Xiaomi Mi A1 en Mi A2 al veel waar voor hun geld boden en ook nog eens 3 jaar updates ontvangen met het schone Android One, daar zal de Mi A3 nog een stapje verder gaan.

Deze telefoon is namelijk nu uitgebreid gelekt door Roland Quandt, een bekende lekker in de techwereld. Er zijn afbeeldingen van alle kanten en van alle kleuren te zien, samen met enkele specificaties. De telefoon biedt zoals het er nu uitziet ook nu weer een goede prijs-kwaliteitverhouding voor - naar verwachting - onder de 300 euro.

Xiaomi Mi A3 gelekt

Ten eerste het uiterlijk. De Mi A3 krijgt relatief kleine schermranden. Zo is er bovenaan een waterdruppelnotch te zien en loopt het scherm onderaan ook verder door. Ter vergelijking: de Mi A2 had nog een 'traditioneel' 18:9 scherm zonder scherminkeping.

3 kleuren: wit, blauw en grijs

Op de achterkant zien we geen vingerafdrukscanner. Deze is namelijk onder het scherm verplaatst. Waar we vingerafdrukscanners onder het scherm voornamelijk in high-end telefoons zien, zet deze trend zich dus nu ook voort naar de middenklasse. De Chinese OPPO RX17 Neo van 349 euro was hierin de eerste en de Samsung Galaxy A50 met dezelfde prijs volgde algauw.

Xiaomi Mi A3 gelekt

Een opvallende terugkeer is die van de koptelefoonaansluiting. Deze ontbrak op de Mi A2 van vorig jaar maar was wel aanwezig op de Mi A2 Lite. Blijkbaar heeft Xiaomi besloten dat deze aansluiting in deze prijsklasse toch wel nut heeft en dus zal hij weer aanwezig zijn op de Mi A3.

Specificaties weet Quandt ook te melden, al houdt hij hier wel een slag om de arm. De Mi A3 zal de 6,0 inch AMOLED-scherm krijgen met een resolutie van 2240 x 1080. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 32 megapixels. Aan de achterzijde zijn drie camera-sensoren aanwezig waarbij de primaire camera een resolutie van 48 MP heeft met een diafragma van f/1.8 (o.a. vergelijkbaar met de Motorola One Vision) aangevuld door sensoren van 8 en 2 MP.

De gebruikte processor zal de Snapdragon 665 zijn - waar andere geruchten over de Snapdragon 710 of 730 spraken - samen met 4 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB opslag wat uit te breiden is met MicroSD. De accu is 4.000 mAh groot en kan snel worden opgeladen via de USB Type-C poort.

Xiaomi Mi A3 teaser Xiaomi twitter

Xiaomi zelf gooit nog wat olie op het vuur met deze tweet. Hierbij geeft het Chinese merk aan dat de best verkochte Android One-serie terug is, ofwel: de Mi A-series. De laatste paar weken is de geruchtenmolen over de Mi A3 redelijk aan het draaien. Zo was er vorige week al het gerucht dat de Mi A3 zou worden gebaseerd op de Xiaomi Mi CC9 en de A3 Lite op de CC9e aan de hand van diverse bewijzen. Deze geruchten lijken dus op waarheid te berusten aangezien Quandt dit ook beweert.

Wanneer we de Mi A3 kunnen verwachten is nog niet duidelijk: vorig jaar werd de Mi A2 op 24 juli aangekondigd. Het zal gezien de recente geruchten en de teaser van Xiaomi voor de hand liggen wat we rond deze datum de Mi A3 en Mi A3 Lite ook zullen zien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk