Het lijkt erop dat Xiaomi een onderscheid maakt in de prestaties van apps op zijn telefoons. De Mi 11 presteert beter in benchmarkapps dan in gewone applicaties, dat is ontdekt door de medeoprichter van de Geekbench-benchmark.
‘Xiaomi maakt apps traag’
Na Samsung en OnePlus is Xiaomi vermoedelijk de volgende fabrikant die de prestaties van apps op zijn telefoon kunstmatig aanpast. Die vaststelling van John Poole medeoprichter van Primate Labs, de makers van de bekende Geekbench-benchmark voor telefoons.
Poole heeft ontdekt dat zijn Xiaomi Mi 11 veel minder goed presteert op een aangepaste versie van Geekbench, dat stelt hij op Twitter. Hij veranderde simpelweg de naam van de Geekbench-apk naar die van de game Fortnite. Hij stelde vervolgens vast dat de ‘Fortnite-versie’ van Geekbench slechter presteert op zijn telefoon dan de apk met de juiste naam. Poole deed ook dezelfde vaststellingen wanneer hij Geekbench nog andere namen gaf.
Het lijkt er dus op dat de Mi 11 minder sterk presteert in normale apps en games vergeleken met benchmarks. En als Xiaomi de prestaties van de Mi 11 beïnvloedt, dan is de kans groot dat het merk ook hetzelfde met zijn andere telefoons. Vermoedelijk regelt het past het bedrijf de prestaties van apps om zo een langere accuduur op zijn telefoons mogelijk te maken.
Samsung en Xiaomi
Xiaomi is niet de enige fabrikant van Android-telefoons die al betrapt is op het vertragen van de prestaties van apps. Deze maand raakte bekend dat Samsung software gebruikt op zijn smartphones die de prestaties in apps beïnvloedt. Na de negatieve kritiek heeft Samsung ook een update uitgerold waarmee gebruikers de effecten ongedaan kunnen maken. Eerder is ook OnePlus op iets vergelijkbaars betrapt. Xiaomi heeft nog niet gereageerd op de vaststellingen van Poole.
Wat denk jij? Vind je het an sich een slecht idee dat merken een systeem bouwen dat de prestaties in apps regelt? Of stoort het jou vooral dat fabrikanten niet transparant hebben gecommuniceerd over het bestaan van het systeem? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
De processoren zijn inmiddels zo sterk geworden, dat men er probleemloos Win10 zou kunnen draaien via Dualboot (Android/Win10). Dat, in combinatie met een klein draagbaar 12” wireless Display met eigen akku & foldable keyboard, dan zou ik nooit meer een 2kg-laptop van de firma moeten sleuren.
Chineese meuk blijft Chineese meuk
Diep triest dat telefoonfabrikanten de boel grootschalig verneuken. Wees als fabrikant eerlijk dat voorkomt reputatieschade. Geef de gebruiker keuzemogelijkheden bijvoorbeeld hoge prestaties/korte accuduur,
gemiddelde prestaties/gemiddelde accuduur en hoge accuduur/lage prestaties. Ik heb ook het idee dat gebruikte processoren wel sneller maar ook onzuiniger met energie zijn geworden. Bij alle high end telefoons is sinds 2021 de accuduur flink achteruitgegaan. Om dit te verhullen zijn telefoonfabrikanten de toestellen gaan afknijpen.
Dit gebeurt ook om oververhitting te voorkomen. De oplossing is eenvoudig: maak de telefoon dikker dan past er een grotere, hopelijk verwisselbare accu in en is er ook ruimte voor betere koeling. Bijkomend voordeel is dat een dikker toestel steviger is en fijner in de hand ligt. Niets geloven wat van de marketing afdeling komt totdat het tegendeel bewezen is. Goede naam en reputatie weer opbouwen gaat wel 10 jaar kosten.
Hoezo accuduur achteruit gegaan, ik heb ruim 7 uur scherm tijd op de 9pro. Dat is procentueel gezien ruim beter dan de 3t die ik had.
Groter scherm, hogere resolutie etc. etc.
De vraag is of het oplichting is of dat het toestel wordt ingeregeld, wat moet een berichten app bijvoorbeeld met de hoogste processor snelheid terwijl deze meer stroom gebruikt?
Echt niemand wil er dikkere telefoon. Dat verkoopt niet
Dat betekent geen Chinese telefoon meer kopen.
Samsung doet dit ook, Zuid-Koreaanse bedrijf. Europese merken zijn er ook nauwelijks, Fairphone is misschien één van de bekendste nu. Nokia worden ontworpen door HMD, maar uiteindelijk geproduceerd door Foxconn (Taiwainees). Kijken we naar Motorola als Amerikaanse merk, oh wacht die zijn nu in handen van Lenovo (Chinees).
Dat is een gekke reactie
Ook geen Europese auto’s meer. oh wacht we kopen gewoon weer Volkswagen ook al zijn het oplichters.
Niet alleen Chinese telefoon makers doen het.
Inderdaad