Xiaomi is weer van zwarte lijst gehaald in de Verenigde Staten

Xiaomi is weer van zwarte lijst gehaald in de Verenigde Staten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De overheid in de Verenigde Staten heeft beslist dat Xiaomi van de militaire zwarte lijst mag worden weggehaald. Begin dit jaar kwam Xiaomi op die lijst terecht onder de regering-Trump en zo konden Amerikaanse investeerders niet langer beleggen in Xiaomi op de Amerikaanse beurzen.

Xiaomi van de zwarte lijst

Uit een rapport van Amerikaanse rechtbanken blijkt dat Xiaomi niet langer deel zal uitmaken van de militaire zwarte lijst. Het Department of Defense had in januari van dit jaar onder de regering Trump beslist om Xiaomi op de lijst te zetten omdat het, volgens de bewoording die toen werd gebruikt, een "Chinees en communistisch militair bedrijf" is.

Volgens Bloomberg heeft de VS nu beslist dat het passend is om het bedrijf weer van de lijst te schrappen. De militaire zwarte lijst is niet hetzelfde als de zogenaamde 'entity list' waar Huawei nog altijd deel van uitmaakt. Xiaomi kon nog altijd gebruikmaken van Amerikaanse technologie in zijn producten, maar Amerikaanse investeerders konden niet langer aandelen van het Chinese techbedrijf kopen.

Xiaomi is weer van zwarte lijst gehaald in de Verenigde Staten

De Xiaomi Mi 11 Lite

Prijsuitreiking

In maart raakte bekend dat Xiaomi op de lijst is gezet nadat de CEO van het bedrijf een erkenning had gekregen van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie dat ook banden heeft met de Chinese defensie. Xiaomi heeft zich direct verzet tegen de beslissing in de VS en het kreeg daarmee al eerder gelijk in een rechtbank. De VS en Xiaomi werken de details van de overeenkomst nog verder uit en op 20 mei zal er een gemeenschappelijk voorstel uit voortvloeien.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk