'Xiaomi werkt aan vouwbare concurrent voor Galaxy Z Flip 3'

'Xiaomi werkt aan vouwbare concurrent voor Galaxy Z Flip 3'

Xiaomi heeft mogelijk plannen om een vouwbare telefoon op de markt te brengen in clamshell-vorm. Het gaat om een nieuwe patentaanvraag met een tekening die doet denken aan telefoons als de Galaxy Z Flip 3 van Samsung en de Motorola Razr.

Xiaomi foldable-patent

Motorola was in 2019 de eerste smartphonefabrikant die op het idee kwam om een vouwbare smartphone op de markt te brengen die werkt als een ouderwetse klaptelefoon, een clamshell-model. De Razr werd een feit en één jaar later volgde Samsung dat voorbeeld met de eerste Galaxy Z Flip.

Dit jaar bracht enkel Samsung nog opnieuw een dergelijk toestel uit, maar het lijkt erop dat ook Xiaomi niet wil achterblijven. Uit een nieuwe patentaanvraag die Mysmartprice kon inkijken, blijkt dat de telefoon wel wart gelijkenissen vertoont met de Galaxy Z Flip 3. het apparaat vouwt op dezelfde wijze, maar er is ook ruimte voor een klein tweede scherm aan de buitenkant van de behuizing naast de twee camera's. Opvallend is dat Xiaomi ook kiest voor een pilvormige scherminkeping links. Mogelijk voorziet het merk daar een opstelling met een dubbele selfiecamera.

Op dit moment zijn details over deze vouwbare telefoon nog enorm schaars, omdat het slechts om een patent gaat. We moeten ook benadrukken dat een patentaanvraag daarom nog geen bewijs vormt dat Xiaomi effectief zo'n telefoon op de markt zal brengen. Al kan het merk dus wel evengoed zijn Galaxy Z Flip 3-concurrent in 2022 voorstellen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

'Xiaomi werkt aan vouwbare concurrent voor Galaxy Z Flip 3'

OPPO Find N en nieuwe Razr

Vorige week kwamen we te weten dat ook Motorola in 2022 met een nieuwe vouwbare Razr zal komen, dat bleek uit verklaringen van een Lenovo-topman. Nu ook OPPO met zijn Find N de strijd aangaat met de Galaxy Z Fold 3, kan je stellen dat 2022 een interessant jaar zal worden voor foldables. Zie jij jezelf volgend jaar een vouwbare telefoon aanschaffen, of zal dat toch echt afhangen van de manier waarop de prijs evolueert? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Xiaomi Foldables

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties