Wiko lanceert betaalbare VIEW-smartphones met zeer dunne schermranden

Wiko lanceert betaalbare VIEW-smartphones met zeer dunne schermranden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wiko's Immersive Screen

LG noemt het FullVision, Samsung noemt het Infinity Display en Huawei noemt het EntireView. Allemaal termen die duiden op randloze schermen, oftewel dunne schermranden, waardoor de grootte van het scherm optimaal kan worden benut. Wiko heeft nu drie nieuwe toestellen in het lage en middensegment aangekondigd, die voorzien worden van een dergelijk randloos scherm. Hiermee gaat het Franse bedrijf de LG Q6 achterna.

Wiko Immersive Screen

Wiko VIEW, VIEW XL - instapmodel met vingerafdrukscanner

De eerste twee toestellen in de serie zijn de Wiko VIEW en de VIEW XL. Deze twee verschillen in schermgrootte en geheugen. De VIEW heeft een 5.7 inch-scherm en de VIEW XL een 5.99 inch-scherm. Verder is de VIEW verkrijgbaar met 3 GB RAM, aangevuld met 16 of 32GB intern geheugen. De VIEW XL wordt standaard geleverd met 3GB RAM en 32GB intern geheugen.

Wiko VIEW

Beide hebben een 18:9-beeldverhouding en vergelijkbare schermranden als die van de LG Q6. Daarnaast beschikken beide toestellen over een 13 megapixelcamera en 16 megapixel selfiecamera en een aantal nieuwe functies voor de hoofdcamera. Zo is er de Auto Scene Detection-functie die je instellingen vanzelf optimaliseert voor elke situatie, maar ook Pro Mode en HDR en Live Artistic Blur. Met de laatste kun je een wazige achtergrond creëren om het onderwerp op je foto extra te benadrukken (bokeh).

De Wiko VIEW en VIEW XL worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 425-chipset met vier rekenkernen, beschikken over een vingerafdrukscanner, videostabilisatie, dual-sim en draaien op Android 7.1 Nougat.

Ze zullen vanaf het vierde kwartaal beschikbaar komen in de kleuren Black, Cherry Red, Deep Green en Gold. De adviesprijs van de Wiko VIEW is 179 euro (16 GB) of 199 euro (32 GB). De adviesprijs van de Wiko VIEW XL is 229 euro. Hierbij wordt een passende cover geleverd, waarmee je op de hoogte kunt blijven van dagelijkse updates en essentiële informatie, zoals inkomende oproepen, notificaties en muzieknummers die je afspeelt.

Wiko VIEW XL

Wiko VIEW Prime - middenklasser met dubbele selfiecamera

De Wiko VIEW Prime voert de serie van drie aan in prijs, specificaties maar ook de selfiecamera. De Prime heeft er namelijk twee op de voorzijde: een 20 megapixelcamera en een 8 megapixelcamera. De camera achter heeft 16 megapixels. De groepselfies worden met een 120 graden-groothoek gemaakt zodat je in een keer al je vrienden erop hebt staan. Ook hier kan een bokeh-effect worden toegepast, of oneffenheden worden weggewerkt met Face Beauty.

De VIEW Prime heeft een 5.7 inch-scherm met een 18:9-beeldverhouding en beschikt over4GB RAM, aangevuld met 64GB intern geheugen. Dit toestel krijgt een iets snellere chipset, namelijk een Qualcomm Snapdragon 430-chipset met acht rekenkernen. Verder heeft dit toestel ook een vingerafdrukscanner, videostabilisatie, dual-sim en Android 7.1 Nougat.

De Wiko VIEW Prime is ook vanaf het vierde kwartaal beschikbaar in de kleuren Black, Cherry Red, Deep Green en Gold. De adviesprijs van dit toestel is 269 euro. Ook bij de Prime hoort een passende cover met uitsnede voor het bekijken van notificaties.

Wiko VIEW Prime

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk