WhatsApp zet nieuwe stappen naar emoji-reacties op berichten

WhatsApp zet nieuwe stappen naar emoji-reacties op berichten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Iedereen die Slack of Trello gebruikt zit er al maanden op te wachten: emoji-reacties kunnen plaatsen op WhatsApp-berichten. Neem ‘op’ hierin heel letterlijk, want je reageert dus niet meer met een apart bericht onder een ander bericht, je zet je emoji specifiek op een berichtje. WhatsApp werkt eraan en zo te zien is het nu een stap dichterbij deze functie.

WhatsApp emojireacties

WhatsApps meest recente beta-versie op iOS laat zien dat we dicht tegen de uitrol van de functie aanzitten. WABetaInfo schrijft dat in versie 22.2.72 van WhatsApp op iOS opvalt dat er een nieuwe optie aan het menu is toegevoegd. Om precies te zijn ‘Reactions notifications’ (reactienotificaties). Je kunt ze aan- en uitschakelen en dat is een goede: je kunt dus straks niet alleen met emoji op een specifiek bericht reageren, je kunt er ook voor kiezen om van die reacties niet op de hoogte te worden gesteld.

Gerelateerde artikelen

Dat is een voordeel, want vaak zijn die reacties niet heel informatief: meer ter vermaak. Het is niet per se nodig om te weten dat iemand een reactie heeft geplaatst, dat kun je ook later teruglezen. Sowieso scheelt het kunnen reageren met emoji op een bericht specifiek een heleboel emoji-vervuiling in je gesprek. Niet dat de icoontjes niets toevoegen, maar heel veel informatie kun je er niet uithalen: ze zijn er meer om een gesprek op te leuken.

Welke emoji er precies uitverkoren zijn om mee te reageren, is nog onbekend (dit zijn die van Facebook).

Welke emoji er precies uitverkoren zijn om mee te reageren, is nog onbekend (dit zijn die van Facebook).

Bètaversie

Het schuifje om reactienotificaties aan te zetten is dus een feit, maar tegelijkertijd is het maar een beta. We zijn er dus niet helemaal zeker van dat WhatsApp de optie ook heel binnenkort zal uitrollen, maar aangezien er al lang over wordt gesproken is de kans zeer aanwezig. Tegelijkertijd zien we bijvoorbeeld ook LinkedIn nu pas een beta uitrollen voor zijn Clubhouse-achtige audiogespreksoptie die in maart vorig jaar al bekend was voor het platform, dus het kan zomaar zijn dat we ook op WhatsApp-emojireacties nog wel even moeten wachten.

Tegelijkertijd zouden emojireacties ook een nieuwe stap zijn voor Meta om Facebook Messenger, Instagram DM’s en WhatsApp-berichten nog meer samen te voegen, iets dat het al jaren van plan is. Nu is WhatsApp van die drie nog de meest ‘vreemde’, maar het begint er straks met die emojireacties wel steeds meer op te lijken. Meta heeft nog niets aangekondigd over een eventuele deadline of datum waarop het samenvoegen zou gebeuren en misschien ziet het er door alle monopolieboetes en -rechtszaken wel vanaf. Kortom, er zijn meerdere manieren om naar deze potentiële innovatie op WhatsApp te kijken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Zit jij ook zo te wachten op deze nieuwe functie voor WhatsApp, of heb jij liever dat Meta alles wat meer gescheiden houdt? Laat je mening achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk