Zoals we al eerder schreven, is ChatGPT in Bing nu beschikbaar in de Android-app. Dat betekent dat je wat complexere vragen kunt stellen dan je normaal zou doen aan een zoekmachine. En: dat je kunt vragen om het maken van afbeeldingen. We probeerden het uit.
Bing op Android
Bing op Android heb je zo gedownload in de Play Store. Je logt vervolgens in met je Microsoft-account (bijvoorbeeld een Hotmail-account) en je kunt aan de slag. In eerste instantie zie je meteen de zoekmachine. Daar kun je onder andere dingen in vragen zoals wat gezonder is, jonge kaas of oude kaas. Dat kan typend, maar ook via spraak (via spraak leest ChatGPT ook hardop op wat hij zoekt en wat het antwoord is).
ChatGPT in Bing geeft daarbij meer inzicht dan ChatGPT gewoon: het laat namelijk zien waar het dan precies op zoekt. Dat zorgt er wel voor dat de ‘magie’ er wat meer afgaat, maar het helpt je ook om in het vervolg een slimmere vraag te stellen, mocht je een antwoord krijgen wat jouw inziens niet bij je vraag past.
Kunstmatige intelligentie
Zoals bij elke kunstmatige integelligentietool is er altijd de disclaimer dat hij fouten maakt. Dat zie je ook op twee manieren gebeuren in de voorbeelden die je in dit artikel tegenkomt. Eerst qua informatie over Androidworld. Hoewel we niet hebben gespecificeerd dat we .nl bedoelen, gooit hij het meteen op onze Belgische site, zo lijkt het. Nu is dat foutje op zich niet gek, want we hebben ook een Belgische site.
Waar het wel wat teleurstellend wordt, is wanneer je vraagt of Bing een weekendje naar Parijs wil helpen plannen. Hij snapt wat je vraag, want hij wil weten wat je zoal wil doen, maar vervolgens komt hij alleen met een plan om van de Eiffeltoren naar Disneyland te komen: ik had mijn weekendje in de meest romantische stad van Europa toch net even anders verwacht dan om het alleen maar in het openbaar vervoer te spenderen.
Bing Image Creator
Iets anders dan, de ‘Bing Image Creator’. Die is wat verwarrend. Je vindt hem onder ‘Apps’ en de hele uitleg is in het Nederlands. Er staat zelfs ‘Maker van afbeeldingen’ boven. Vervolgens tik je bijvoorbeeld in: ‘Een fotorealistisch beeld van een ananas met een zonsopgang in de achtergrond’ en krijg je te zien dat de Image Creator op dit moment alleen nog Engels ondersteunt. Vraag je het vervolgens in het Engels, dan krijg je wel ananas en zonsondergang, maar heel fotorealistisch is het niet.
Daarnaast weigert hij bepaalde prompts te doen, die erg gevoelig liggen. Op zoek naar een realistisch schilderij van een koppel kan, maar zodra je dat een ‘gay couple’ noemt, mag het niet. Ook een realistisch schilderij van een transgender vrouw hoef je niet aan Bing te vragen, hij komt er niet mee. Maar, ook een ‘couple kissing’ is een prompt die je hem niet mag vragen, al zat dat vooral te maken hebben met het fysieke/seksuele. Het is wat vreemd dat een gay-koppel geen optie is. Daar is nog wel wat winst te behalen.
Verder is het erg leuk om mee te spelen: zo zijn we erg onder de indruk van de ijsetende eekhoorn in Van Gogh-stijl waar we om hebben gevraagd, die daarom ook bovenaan dit artikel prijkt.
Heb jij het al geprobeerd? Als je nog leuke prompts hebt om in te voeren, laat het weten in de reacties.
Microsoft Bing Search
Microsoft Corporation
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik vind de site ChatGPT via chrome browser toch prettiger werken. Daar krijg je gewoon antwoord ipv allerlei zoekresultaten zoals bij Google.
https://chat.openai.com/chat
Het leukste van Bing is, dat je punten verdient op je laptop en telefoon. Je kunt sparen voor een aantal producten.
Ik hoop dat ChatGPT wat leniger is dat de chatrobots die sinds jaar en dag al door enkele bedrijven worden ingezet.
Na lang geneuzel met de robots waar ik mee gecommuniceerd heb, , kwam ik er snel achter dat ik in het vervolg niks meer met het betreffende bedrijf te maken wil hebben.
Blijf de ontwikkelingen met grote belangstelling volgen. Hoop oprecht dat robots in de dienstverlening op plezierige wijze ondersteuning gaan leveren.
Wat is dan het grootste probleem waar je tegenaan loopt? Ik ben erg benieuwd naar voorbeelden.
Chatbots is niet hetzelfde als ChatGPT…
In een flink aantal gevallen – met een enkele uitzondering – wordt men door een tijdrovend digitaal doolhof geleid. Uiteindelijk luidt aan het einde van de rit het advies telefonisch of via e-mail contact te leggen met een medewerker. Bijzonder klantonvriendelijk en tijdrovend.
gisteren met Bing.com aan de slag geweest. Zitten leuke te verwachten dingen in. Maar ook onverwachte acties zoals ineens weigeringen om verzoeken uit te voeren. Dan verander je 1 woord en het komt er wel uit.
Sommig verzoeken worden uitgevoerd en je ziet de woorden over het scherm vliegen, maar dan…. GPT-4 veegt alles weg en krijg je een tekst te zien dat Bing het niet wil laten zien. Heel vaag.
Grappig is te merken dat je Nederlandse vraag eerst stiekem in het Engels vertaald wordt.
Vraag over het maken van een carnavalliedje in de stijl van Hans Teeuwen over Nostradamus in een strakke groene broek wordt geweigerd maar opvragen de de lyrics van het bestaande liedje worden zonder pardon op het scherm gezet. Heel vreemd
Wiskundige vraag werd fout beantwoord, als je aangeeft wat wel het antwoord is wordt dit dankbaar geaccepteerd en opgeslagen. Soms vragen die een kind kan beantwoorden blijven onbeantwoord, moeilijke onderwerpen geen probleem. En dat met een IQ rating van 114 (wordt gezegd). Er is nog veel werk te verrichten om ons niet te laten merken dat we met een Chat Robot te maken hebben
Dat is ook met openai. Eén het zit in een eerste initiële ontwikkelingsfase en twee het is puur Amerikaans… ?
Ik denk dat Microsoft bewust een limit heeft ingesteld, zij willen geen negatieve ervaringen in de test fase.
Wat ik merk is dat creatieve mensen die nu zelf met photoshop aan de slag moeten dit nu sneller voor elkaar kunnen krijgen, maar vooral dat hun creatievere geest er veel meer uit kunnen halen.
AI gaat de wereld echt veranderen, denk dat veel mensen een andere baan kunnen gaan zoeken. Veel banen worden overbodig.
Klopt maar er komen ook veel banen bij.
Het is gewoon een aspect van de 4de industriële revolutie en de transitie van banen is al sinds de eerste bezig.
Saboteren komt van het Franse woord voor klomp. Die werd gebruikt om de stoommachines tot stilstand te brengen omdat men bang was hun baan te verliezen.
@Claudia Klopt, er zullen veel technische banen bij komen en anders kan de zorg ze wel gebruiken.