'Vouwbare Google Pixel komt in 2022, met een kleine teleurstelling'

'Vouwbare Google Pixel komt in 2022, met een kleine teleurstelling'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De geruchten over het bestaan van een vouwbare Pixel-telefoon van Google bestaan al een tijdje. We hoopten de foldables te gaan zien bij de lancering van de Pixel 6-telefoons, maar dat was helaas niet het geval. Nu komen er berichten naar buiten dat Google de vouwbare Pixel volgend jaar gaat aankondigen. Er is wel een maar...

Lancering vouwbare Pixeltelefoon 

De vouwbare Pixeltelefoon is klaar voor lancering in 2022, meldt 9to5Google. Het apparaat zal volgens deze bron helaas niet dezelfde high-end camerasensoren gebruiken als die van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Hiermee zou Google dezelfde strategie als Samsung gebruiken. Samsung heeft namelijk ook niet gekozen voor de beste camera's voor de Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3.

Zo zou de vouwbare Google Pixel eruit kunnen zien

Zo zou de vouwbare Google Pixel eruit kunnen zien

Verouderde camera's

Dit bericht is gebaseerd op een stuk code in de nieuwste versie van de Google Camera-app. Die code bevat aanwijzingen voor een opvouwbare Pixel met de codenaam 'Pipit', die overigens weer niet overeenkomt met deze codenamen. Als de aanwijzingen in de code juist zijn, dan krijgt de Google Pixel 'Fold' dezelfde camera's als de Pixel 5-telefoons van vorig jaar, in plaats van de nieuwe grotere sensor in de hoofdcamera's van de Pixel 6-serie. Dat zal dan dezelfde 12,2 MP-camera (Sony IMX363) zijn die Google al vanaf de Pixel 3 gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Het gebruik van deze verouderde camera's wil natuurlijk niet zeggen dat het slechte camera's zijn. Google heeft namelijk al geruime tijd het gebrek aan indrukwekkende camerahardware goedgemaakt met zeer indrukwekkende software. Weet je nog dat ze de portretmodus wisten na te bootsen met slechts een enkele cameralens? En laten we niet vergeten dat Googles Nachtzicht-functie zeker heeft bijgedragen aan het stellen van een standaard voor fotografie bij weinig licht. We zullen tot 2022 moeten wachten om te zien of deze geruchten uitkomen, dus voor nu nemen we het met een korreltje zout.

Wat denk jij? heeft Google nog verrassingen in petto? Laat ons weten wat jij ervan denkt in de reacties onderaan dit artikel.

Bron afbeeldingen: LetsGoDigital

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk