Vivo V23 (Pro) officieel: de kameleons onder de smartphones

Vivo V23 (Pro) officieel: de kameleons onder de smartphones

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het Chinese Vivo heeft met de Vivo V23- en V23 Pro kameleon-achtige nieuwe mid-range smartphones aangekondigd. Beide toestellen richten zich voornamelijk op fotografie en design. De toestellen beschikken onder ander over ‘Fluorite AG-technologie’, maar wat is dit precies?

Vivo V23 houdt van zonnebaden

Vivo meldt dat het jaren aan een techniek heeft gewerkt om de achterkant van een smartphone van kleur te laten veranderen. Dit doet het bedrijf met de zogeheten ‘Fluorite AG-technologie’. Een techniek die er voor zorgt dat de achterkant van de telefoon in direct zonlicht verandert. In het Sunshine Gold-model uit de Vivo23-serie laat Vivo deze techniek voor het eerst zien.

Als je de goudkleurige Vivo23 (Pro) aan zonlicht blootstelt, dan wordt deze na ongeveer dertig seconden blauwgroen. Na een tijdje zal de telefoon overigens weer terugkeren naar zijn oorspronkelijke gouden kleur.

Vivo V23 (Pro) officieel: de kameleons onder de smartphones

Specificaties 

De Vivo V23 Pro beschikt over een Full-HD+ 6.56’’ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 90Hz. Het toestel beschikt over een 4300 mAh-batterij en wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 1200-chip. Een vrij vlotte octacoreprocessor die onder andere ook in de OnePlus Nord 2 te vinden is. Op de achterkant van het toestel vinden we een driedelige camera setup, bestaande uit een 108 MP hoofdcamera, een 2MP macrocamera en een 8MP groothoeklens.

Gerelateerde artikelen

De ‘gewone’ V23 beschikt over een Full HD+ 6,44 inch AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 90 Hz. Dit toestel wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 920-chipset. Een processor die een stuk minder krachtig is dan de MediaTek Dinmensity 1200-chip uit de V23 Pro. Ook de V23 beschikt over een driedelige camerasetup. Deze bestaat bij dit toestel uit een 64 MP hoofdcamera, een 2 MP macrocamera en een 8 MP groothoeklens. Als laatst beschikt het toestel over een 4200 mAh-accu. Qua design heeft dit toestel overigens wel iets weg van de iPhone 12 en 13-serie, getuige de grote notch en de platte randen.

Vivo V23 (Pro) officieel: de kameleons onder de smartphones

Prijzen en beschikbaarheid

De Vivo 23 heeft een adviesprijs omgerekend om en nabij de 400 dollar. De Vivo V23 Pro heeft een adviesprijs van omgerekend ongeveer 600 dollar. Op dit moment zijn de toestellen alleen in Aziatische landen te koop. In de komende maanden moet het toestel ook naar Europa komen. Het is nog niet bekend of de toestellen ook naar Nederland en België komen en zo ja, voor welke prijs.

Wat vind jij van de 'kameleon-technologie'? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk