Video toont vermoedelijke vouwbare telefoon van Xiaomi

Video toont vermoedelijke vouwbare telefoon van Xiaomi

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Opvouwbare telefoon-race

De foldables of vouwbare telefoons vormen een nieuwe categorie in de smartphonemarkt. Het was Royole die in november van 2018 met de eerste smartphone/tablet met een vouwbaar scherm kwam en anderen zijn druk bezig met de ontwikkeling van een vergelijkbaar product.

We kregen de Samsung Galaxy F in diezelfde maand al even te zien maar wel met slechte belichting en stevig verpakt in een alles bedekkende case. Waarschijnlijk wordt dit apparaat ergens dit jaar aangekondigd. We hebben ook berichten voorbij zien komen van Huawei, OPPO en LG over dergelijke vouwbare telefoons. OPPO zal op het Mobile World Congress in februari meer informatie hierover bekend maken, LG heeft de namen van zijn vouwbare telefoons vastgelegd en Huawei kondigt zijn vouwbare toestel met 5G vermoedelijk in februari aan. Tot nu toe hebben we van Xiaomi nog niet veel gehoord omtrent deze zogenaamde foldables.

Vouwbare telefoon van Xiaomi

Wederom is het techlekker Evan Blass die een eerste video (hands-on) op Twitter deelt met daarin beelden van een prototype van een tablet met een scherm dat aan de zijkanten naar buiten vouwt zodat er een smartphone overblijft. In de video zie je ook dat de software met Google Maps heel mooi mee schaalt met het vouwen. Vermoedelijk is het apparaat afkomstig van Xiaomi, aldus Blass.

Xiaomi heeft deze berichten niet bevestigd. We weten dus ook niet of het op waarheid berust. Wellicht krijgen we op 10 januari meer te horen. Dan houdt het bedrijf een Redmi-event. Je kunt hier de video bekijken.

Related articles

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk