'Hands-on video van Nokia feature phone met Android opgedoken'

'Hands-on video van Nokia feature phone met Android opgedoken'

Feature phone met Android

Nokia werkt aan een feature phone, ofwel een domme telefoon, die zal draaien op Android. Het is niet de eerste keer dat we dat gerucht hebben vernomen. Eerder lekten screenshots van Chrome voor feature phones en we zagen eerder al een Nokia-telefoon met Android. Nu gaat het niet langer om foto's, maar om een hands-on video waar de functies van het besturingssysteem worden getoond op hetzelfde Nokia-toestel. De telefoon zit wel verstopt in een bedekkend hoesje.

We krijgen een beeld van het startscherm te zien voor een telefoon met knopbediening. Daarnaast wordt er gepraat met de Google Assistent, we zien het menu voor de instellingen en er is ook een appdrawer aanwezig. Alle delen van de gebruikersinterface zien eruit alsof ze helemaal zijn aangepast aan het kleinere scherm, de zwakkere chip en de bediening met fysieke knoppen. Zonder de aanwezigheid van Google-apps zou je denken dat het gaat om een doorsnee besturingssysteem voor feature phones.

Oud besturingssysteem

Van de Google-apps zien we onder meer YouTube en Google Maps, en die laatste app crasht, waardoor je terug in de appdrawer terecht komt. Het lijkt nog steeds te gaan om een vroege versie van de software, en Google heeft ook nog niets gedeeld over een lancering van Android voor feature phones. Het toestel dat we hier zien, draait op Android Oreo 8.1, dat is een twee jaar oude Android-versie. Mogelijk zal het nog meer tijd in beslag nemen alvorens Android klaar is om daadwerkelijk naar 'domme telefoons' te komen. het is niet bekend om welke Nokia-telefoon het gaat.

Toch lijkt de lancering op dit soort van toestellen een logische stap. Niet alleen heeft Google vorig jaar geïnvesteerd in de aankoop van KaiOS, dat is een besturingssysteem voor feature phones, maar we weten ook dat naar dergelijke toestellen nog steeds vraag is. Voornamelijk dan in groeimarkten. Het is verder ook logisch, dat deze toestellen met slimme functionaliteiten worden uitgerust, want vandaag is mobiele data ook in groeilanden beter ingeburgerd.

Lees meer over:
Android algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties