Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Grote en kleine verschillen

Dit zijn de verschillen tussen de OnePlus 5T en de OnePlus 6

· 19 mei 2018

De OnePlus 6 is aangekondigd en we kunnen wel zeggen dat het één van de belangrijkste toestellen van het jaar is. We bekijken in dit artikel de meest zichtbare verschillen tussen de OnePlus 5T en de OnePlus 6.

OnePlus 6

De OnePlus 6 is afgelopen week aangekondigd. Iets meer dan een half jaar geleden, op 16 november 2017 om precies te zijn, werd de voorganger van de de 6 uit de doeken gedaan. Dit was de OnePlus 5T. Dit toestel had als eerste smartphone van OnePlus een 18:9 scherm met een hogere screen-to-body ratio. Met de OnePlus 6 heeft OnePlus voor verfijning gekozen en enkele typische 2018 elementen toegepast. Hoe zijn de onderlinge verschillen tussen de 5T en de 6? 

Design

Wanneer je snel kijkt zie je weinig verschil, maar er is wel degelijk veel veranderd wanneer je de twee toestellen naast elkaar legt. Aan de voorzijde is het grootste verschil dat de OnePlus 6 een notch heeft en dat de 'kin' aan de onderkant smaller is. 

OnePlus 6 vs OnePlus 5T

De plaatsing van de dubbele camera aan de achterzijde is van linksboven bij de OnePlus 5T naar het midden van de OnePlus 6 gegaan. Ook de vorm van de vingerafdruksensor is aangepast van rond naar ovaal. Het belangrijkste is wel het materiaal waar het toestel van is gemaakt. Waar de OnePlus 5T nog kunststof gebruikte is de OnePlus 6 gemaakt van keihard glas (en daardoor ook iets zwaarder). De trend van de glazen achterkant is typisch 2018 en OnePlus blijft hier dan ook niet achter. 

Scherm

Ook het scherm heeft een verandering ondergaan. Het is nog steeds een AMOLED-scherm maar de bezels op de OnePlus 6 zijn iets smaller geworden waardoor er een groter scherm in past. Waar de OnePlus 5T een 6.01 inch beeldscherm had, heeft de OnePLus 6 een 6.28 inch scherm. De buitenmaten van het toestel zijn praktisch hetzelfde gebleven. Hierdoor is ook de beeldschermverhouding van 18:9 bij de OnePlus 5T naar 19:9 bij de OnePlus 6 gegaan. Dit zorgt ervoor dat de screen-to-body ratio van de OnePlus 6 enkele procenten hoger ligt dan de 5T: 84% voor de 6 tegen 79% voor de 5T. 

OnePlus 6 vs OnePus 5T

Processor en opslag

Een nieuw jaar, een nieuwe chipset. De OnePlus 6 maakt gebruik van de Snapdragon 845 in plaats van de Snapdragon 835, waarbij de GPU ook een update gehad naar de Adreno 630.  De Snapdragon 845 levert volgens OnePlus zelf 30% krachtigere grafische prestaties, is 30% sneller terwijl het 10% zuiniger is dan de 835. Het werk- en interne geheugen is hetzelfde gebleven in de basisvariant. Hier krijg je nog steeds 6GB werkgeheugen en 64 GB opslag. In beide gevallen is deze opslag niet uit te breiden. Dit hoeft ook niet bij de 256GB versie van de OnePlus 6, een nieuwe variant dit jaar. De maximale opslag van de 5T was nog 128GB, voor de meeste mensen al meer dan voldoende. 

Camera

De OnePlus 6 heeft net als de OnePlus 5T een dubbele camera van de 16 megapixel aan de achterzijde. Er zijn kleine veranderingen in de specificaties van de camera te bespeuren maar deze zijn wel ontzettend belangrijk. Zo is het formaat van de pixel van 1.12 µm naar 1.28 µm gegaan waardoor er meer licht naar binnen kan. Dit moet tot een verbetering leiden van de foto's bij slecht licht. Ook heeft de OnePlus 6 nu de beschikking over OIS (Optical Image Stabilisation).

OnePlus 6 Silk White

Hierbij beweegt de lens de andere kant op dan de beweging die de telefoon maakt. Dit moet wazige foto's minder snel laten voorkomen. OnePlus-gebruikers zagen OIS als een gebrek bij de 5T, dus is het toegevoegd aan de 6. Of dit echt een verschil uitmaakt kan je in onze volledige review lezen die binnenkort online komt. 

Prijs en beschikbaarheid

Ook hier is een kleine verandering te bespeuren. De OnePlus 6 is met €519 iets duurder dan zijn voorganger geworden, maar 19 euro meer is geen flinke prijsverhoging. Hiervoor krijg je de 6GB/64GB versie in de kleur  Mirror Black. Voor 569 euro is de 8GB/128GB te verkrijgen in de kleuren Mirror Black, Midnight Black en Silk White. Ten slotte is de 8GB/256GB versie alleen in het Midnight Black te verkrijgen. 

In Nederland heeft OnePlus een overeenkomst gesloten met Belsimpel zodat je je OnePlus 6 de volgende dag in huis kunt hebben. Je kunt ook nog via de officiële website bestellen maar daar zal je iets langer moeten wachten. De OnePlus 6 kan nu al besteld worden bij Belsimpel, waarop hij op 22 mei naar je verstuurd zal worden.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (19)
Bezig met laden van reacties...