'Vermindert Samsung telefoon productie vanwege zwakke verkoop?'

'Vermindert Samsung telefoon productie vanwege zwakke verkoop?'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een van Samsungs twee enorme fabrieken in Vietnam, draait plotseling op halve kracht. Dat blijkt tenminste uit getuigenissen van lokale arbeiders bij Reuters. Een slechte verkoop van telefoons zou aan de basis liggen, en volgens sommige arbeiders is de productie nooit lager geweest.

Samsung-productie omlaag

De wereldeconomie heeft het moeilijk, en dat heeft gevolgen voor de verkoop en uiteindelijk ook de productie van goederen. Volgens bronnen van Reuters staat de productie van Samsung-telefoons plots op een laag pitje. De 'Thai Nguyen'-fabriek zorgt samen met een andere fabriek in Vietnam voor de helft van Samsungs jaarlijkse productie van telefoons, maar momenteel wordt de fabriek niet op volledige kracht gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Arbeiders werken er drie of vier dagen in de week in de plaats van de gebruikelijke zes dagen, en daarnaast werken ze ook 's nachts geen extra uren. Sommige getuigen stellen dat ze de productie nooit eerder zo laag hebben gezien. Anderzijds heeft Samsung een jaar eerder nooit meer telefoons geproduceerd in de Thai Nguyen-fabriek, aldus dezelfde mensen. Reuters voegt er wel in zijn artikel aan toe dat het geen weet heeft van mogelijke verhogingen van de productie in andere landen. Samsung bouwt zijn telefoons ook in India en in thuisland Zuid-Korea.

'Grootste in Nederland'

Er zijn meer techfabrikanten die hun productie verminderen of ontslagen aankondigen. Dat gebeurde ook al bij onder meer Netflix, Microsoft, TikTok, PayPal en Twitter. Volgens recente cijfers blijft Samsung wel de grootste smartphonefabrikant van Nederland en ook de verkoop van smartwatches steeg bij het merk. Dat de verkoop van telefoons wereldwijd zou dalen, werd ook voorspeld, en toch ziet Samsung zijn marktaandeel in het afgelopen kwartaal stijgen. Samsung houdt op 10 augustus zijn volgende Galaxy Unpacked-evenement waar het onder meer twee vouwbare telefoons aankondigt, de Galaxy Z Flip 4 en de Z Fold 4.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk