Update met batterijverbetering komt volgende week naar OnePlus 6

Update met batterijverbetering komt volgende week naar OnePlus 6

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

OnePlus 6 updates

OnePlus maakt de laatste tijd een kwieke indruk op het gebied van updates. De OnePlus 6 draait al op de Android P bèta, terwijl het bedrijf eindelijk duidelijkheid gaf hoe lang ze hun toestellen blijven ondersteunen. De net uitgebrachte OnePlus 6 heeft een prima accuduur, maar tijdens de meest recente update van OxygenOS 5.1.8 is een aantal selecte groep gebruikers getroffen door een mindere accuduur. Zelf kom ik met de OnePlus 6 een dag van 10.00 tot 1.00 uur (studentenritme) met Bluetooth continu aan, hotspotten en muziek streamen met 11% over door, met een screen on time van 4 uur. Netjes, maar niks bijzonder.

Nu wordt de batterijduur verbeterd in de komende update van de OnePlus 6. Deze update zal, als alles volgens schema verloopt, volgende week worden uitgebracht. Dit laat OnePlus weten via hun eigen forum. De fix voor het overmatige accuverbruik is al doorgevoerd in de Chinese versie van OxygenOS, genaamd HydrogenOS. Deze update werd 29 juni uitgerold in China. Deze update bevatte naast de accuverbeteringen ook een verbeterde detectie van de dubbele tik om het scherm wakker te maken. Dit is prettig, aangezien ik al merkte dat deze niet altijd even goed werkte. Veelal worden updates rechtstreeks overgezet van HydrogenOS naar OxygenOS.

Ook worden diverse games verder geoptimaliseerd voor het 18:9 scherm van de OnePlus 6. Ten slotte laat OnePlus zelf nog weten dat de beveiligingspatch van juli wordt doorgevoerd. De 6 heeft nu nog de update van mei. Het uitbrengen van veiligheidsupdates elke twee maanden ligt in het 'bi-monthly' schema die OnePlus heeft afgesproken.

OnePlus 3 / 3T updates

OnePlus vergeet zijn oudere toestellen ook niet, en waarom zou het: ze werken nog prima, zoals ik in dit artikel beschreef waarin ik de OnePlus 3T met de nieuwe Nokia 7 Plus vergeleek. De OnePlus 3 en 3T hebben afgelopen week hun laatste bèta-update ontvangen, zo meldt OnePlus.

OnePlus 3 / 3T laatste bèta-update

Volgende week komt weer een officiële update voor het stabiele kanaal waar de beveiligingspatch van juli wordt meegenomen. Eerder werd al duidelijk dat de speciale versie voor bèta-gebruikers waarmee je zonder dataverlies naar het stabiele kanaal kon wisselen is vertraagd. Hierover wordt echter met geen woord gerept.

De OnePlus 5 en 5T zullen 'later deze maand' de beveiligingsupdate van juli krijgen. Er worden verder geen details hierover gegeven.

Beschikbaarheid

OnePlus zal zoals genoemd volgende week de updates voor de OnePlus 6 en 3 / 3T uitrollen. Zodra de update beschikbaar is zullen we jullie hiervan op de hoogte stellen.

Bron: OnePlus Forum

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk