Thermosmart: simpele kleine online thermostaat

Thermosmart: simpele kleine online thermostaat

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Thermosmart

Via crowdfunding zijn de financiële middelen binnengehaald om de Thermosmart daadwerkelijk te kunnen produceren. Deze slimme thermostaat, vervangt de huidige thermostaat, waardoor nieuwe draden trekken niet nodig is. Via WiFi is de Thermosmart aan te sluiten op de bestaande router, waarna deze altijd en overal in te stellen is. Zo kun je via een webportal op een computer of de Androidapplicatie snel en eenvoudig instellen wanneer de thermostaat moet zorgen voor welke temperatuur.

Het is mogelijk om een wekelijkse agenda in te voeren, bijvoorbeeld aangepast op jouw werkschema en mocht je onverwachts toch een keer eerder thuiskomen, dan kun je dit snel aanpassen. Er bestaat ook een iOS-applicatie en natuurlijk valt dit ook te regelen via de kamerthermostaat zelf. Het is mogelijk om meerdere gebruikers toegang te geven, zodat bijvoorbeeld jij en je partner beide toegang hebben.

Thermosmart

Compatibiliteit

Deze slimme thermostaat kan de CV-ketel op twee manieren aansturen, via Aan/Uit of via het nieuwere OpenTherm-protocol. Bij het Aan/Uit-principe gaat de ketel aan zodra de temperatuur in de kamer te laag is. Zodra deze weer op het ingestelde niveau is, gaat de ketel weer uit. De thermostaat kan hierbij de ketel alleen geheel aan- of uitschakelen en hierbij zijn schommelende binnentemperaturen het gevolg, evenals meer gasverbruik. Bij het OpenTherm-protocol kan de thermostaat de CV-ketel bijvoorbeeld ook opdracht geven om 50% aan te gaan. Hierdoor is het mogelijk om warmteverlies te compenseren met de warmte uit de CV-ketel wat zorgt voor meer comfort en ook het verminderen van het gasverbruik.

Welk protocol jouw CV-ketel gebruikt en welke aansluitingen je van die CV-ketel nodig hebt om de Thermostart aan te sluiten is natuurlijk verschillend. Daarom heeft de start-up ook een document samengesteld, waarmee te checken valt of jouw huidige apparatuur compatibel is. Je hebt geen abonnement nodig en bent dus na het één keer aanschaffen van de Thermosmart, klaar om gas te besparen en daarmee de gasrekening te verminderen. Volgens het bedrijf kan deze vermindering oplopen tot zo'n 20% per jaar.

Thermosmart

Beschikbaarheid

De Thermosmart is te verkrijgen via de website van het bedrijf voor een vanafprijs van € 250. De applicatie is gratis te downloaden door op onderstaande button te klikken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk