T-Mobile teaset komst van Pixel 7 of Pixel Watch naar Nederland (Update)

T-Mobile teaset komst van Pixel 7 of Pixel Watch naar Nederland (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat op 6 oktober zijn Pixel 7-serie en/of de Pixel Watch in Nederland aankondigen, dat is wat T-Mobile suggereert met een boodschap van Google die te zien is in een Rotterdamse winkel. We leggen uit wat er aan de hand is.

Update 27/09 om 11:45 uur: Onze opmerkzame lezer en AW Beta-tester Mathieu merkt ook een verwijzing op naar de Pixel 7 in de teaserafbeelding die T-Mobile op zijn website plaatst. We hebben dit artikel aangepast.

Pixel 7 of Pixel Watch in Nederland

"Er komt iets bijzonders aan op 6 oktober", met die boodschap teasede Google Nederland recent de aankondiging van nieuwe producten in Nederland. Toch plant Google veel verschillende aankondigingen volgende maand. Maar nu dezelfde boodschap van Google ook in een T-Mobile-winkel te zien is, dat zag techjournalist Bastiaan Vroegop, beginnen er puzzelstukken in elkaar te vallen.

We verwachten namelijk dat er maar twee van Googles aankomende producten in een T-Mobile-winkel kunnen belanden, en dat zijn Pixel 7-serie en de Pixel Watch. Met andere woorden: Googles smartphones die al jarenlang vaardig de Nederlanse markt ontwijken, of zijn allereerste smartwatch. De Pixel Watch is een kandidaat omdat er ook een versie met 4G verschijnt, en zo zou T-Mobile het horloge samen met een databundel kunnen verkopen.

Er is wel nog een extra aanwijzing ontdekt die sterk in de richting wijst van de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro. T-Mobile publiceert ook een teaser van Google op zijn website, en die afbeelding heeft de naam 'GoogleP7PWindow165x250cm_S-AMS-Tease.jpg'.

Googles voorzichtigheid

Google was eerder heel voorzichtig als het om het introduceren van zijn telefoons gaat in nieuwe markten. Dat komt omdat het bedrijf maar met moeite marktaandeel kon opeisen in de Verenigde Staten, zijn thuisland. Dit jaar bleek uit het cijfers van de smartphoneverkoop in het tweede kwartaal van 2022 dat Googles marktaandeel in Noord-Amerika naar 2 procent gestegen is, vergeleken met 1 procent een jaar eerder.

Dezelfde teaser die Google al deelde

Dezelfde teaser die Google al deelde

Met de verkoop van Pixel 6-serie wist Google dus te groeien, maar dat marktaandeel blijft nog steeds beperkt als je het in perspectief plaatst. LG had bijvoorbeeld in de Verenigde Staten nog steeds een marktaandeel van 10 procent in handen toen het de handdoek in de ring gooide.

Wat mogen we verwachten?

Wat wil dat zeggen voor het Made by Google-evenement voor 6 oktober? Dat Google dit keer, ietwat gesterkt door groeicijfers, wel de sprong waagt en zijn Pixel 7 en Pixel 7 Pro in Nederland zal verkopen. De afbeelding op de T-Mobile-website is ook een sterke aanwijzing.

Over de Pixel Watch is nog veel onduidelijkheid. Mogelijk zal Google daarvoor een minder voorzichtige strategie hanteren dan degene die het jarenlang bij zijn smartphones heeft toegepast. In het verleden is namelijk al bewezen dat er in de markt van de smartwatches nog meer grote verschuivingen mogelijk zijn in het marktaandeel van fabrikanten, maar het blijft voorlopig slechts speculatie. Al zullen Nederlandse fans van Google-producten natuurlijk hopen dat beide producten onze inrichting uitkomen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Afbeelding: T-Mobile-winkel in Rotterdam via Bastiaan Vroegop

Bedankt voor de tip, Mathieu!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk