Google gaat zijn Quick phrases voor de Google Assistent ook uitrollen naar Android-telefoons. Het zijn eenvoudige commando’s die je geeft zonder dat je eerst “Hey Google” moet zeggen. Al zijn er minder opties dan bij smart speakers.
Quick phrases voor telefoons
Er lekt al langer meer informatie over een aankomende functie voor de Google Assistent: de Quick phrases. Zonder dat je “Hey Google” zegt kan je je slimme hulpje commando’s geven. In september kregen we zelfs een uitgebreide lijst te zien van alle mogelijke acties voor smart speakers waarbij die Quick phrases gaan werken. Dat varieert van lampen bedienen tot timers instellen.
Dat was dus voor smart speakers en smart display, maar Google zal ook naar Quick phrases luisteren als je tegen je telefoon praat. 9To5Google heeft daarvoor bewijs gevonden in de code van de Assistent, alleen zijn er voorlopig veel minder soorten commando’s die Google kan uitvoeren. Het werkt voor inkomende telefoontjes, en interactie met wekkers en timers.
Telefoontjes beantwoorden
Een inkomende oproep kan je accepteren door “beantwoorden” te zeggen, of je kan “weigeren”. Wekkers en timers kan je stopzetten door “Stop” te zeggen en wekkers kennen gelukkig ook het cruciale commando “snooze”. Je kan Quick phrases straks instellen via de instellingen van de Google Assistent, en zodra je dat doet gaat Google je ook herinneren aan de commando’s. Bij een timer krijg je in een melding een hint ze zien! “Zeg ‘Stop'”.
Quick phrases komen wel met een risico, want in geval van telefoontjes zou je onbedoeld een telefoon kunnen opnemen als je bijvoorbeeld tegen een vriend zegt “Die kan ik nu niet beantwoorden”. Met die zin zou je meteen het telefoongesprek accepteren, en dat soort fouten dreigen met alle Quick phrases te gebeuren. Het zal dan ook een optionele instelling worden voor de Assistent.
Beschikbaarheid
Op dit moment is er weinig twijfel over dat Google achter de schermen werkt aan de Quick phrases, en het lijkt ons zeker een handige toevoeging. Alleen weten we niet wanneer de feature beschikbaar is en wanneer ze naar Nederland komt. De technologie achter Quick phrases is een stuk complexer dan het op het eerste gezicht lijkt, en de vraag is of de spraakherkenning ook naar behoren zal werken met het Nederlands en met de verschillende accenten van mensen die onze taal spreken.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten