De bekende standbeelden van Android-versies zijn weg

De bekende standbeelden van Android-versies zijn weg

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bij het hoofdkwartier van Google in de Verenigde Staten zijn de bekende standbeelden van Android-versies weggehaald. Tot de verschijning van Android 10 plaatste Google in de tuin bij zijn kantoor elk jaar een nieuw standbeeld als symbool voor de nieuwe Android-versie.

Android-standbeelden weg

Wie het Android-nieuws al voor langere tijd volgt, zal vast wel op de hoogte zijn van Googles opmerkelijke traditie waarbij het standbeelden plaatste met de verschijning van nieuwe Android-versies. Van Android Cupcake (1.5) tot Android Pie (9.0) kwam er elk jaar een nieuw standbeeld in Googles tuin in Mountain View in de Verenigde Staten.

Android Authority heeft nu ontdekt op basis van reviews in Google Maps dat alle standbeelden zijn weggehaald. "Het is een dor stuk land. Alle beelden zijn weggehaald. Het is alleen nog een lap grond", zegt één van de reviewers die de plek heeft bezocht.

Waarom zijn ze weg?

Google heeft geen precieze oorzaak gegeven voor het verwijderen van de beelden. Een mogelijkheid is dat ze ze worden schoongemaakt en gerestaureerd. Eerder schreven bezoekers in Maps namelijk dat de beelden slecht onderhouden zijn. Sommigen zijn ondertussen al meer dan een decennium oud.

Gerelateerde artikelen

Al bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid dat Google de beelden voorgoed weghaalt van de Google Campus. Het bedrijf is immers sinds het verschijnen van Android 10 gestopt met het vernoemen van Android-versies naar zoete desserts. Toch gebruiken ontwikkelaars intern nog steeds de dessertnamen en dat kan je ook ontdekken in de testversies van Android, zoals in de developers previews van Android 13 waarin de naam 'Tiramisu' op verschillende plaatsen opduikt.

Heb jij de Android-beelden ooit kunnen zien in de Verenigde Staten. Misschien vind je het jammer dat ze zijn weggehaald of dat Google gestopt is met het eren van heerlijke desserts met zijn Android-versies? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Afbeelding: Android building in Googleplex with more sculptures, Runner1928, CC BY-SA 3.0

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk