Spotify overweegt zijn prijzen te verhogen

Spotify overweegt zijn prijzen te verhogen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Spotify heeft zojuist zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. In deze cijfers zien we dat Spotify op dit moment ruim 195 miljoen betalende gebruikers heeft. Het bedrijf denkt dat ze met de huidige groei aan het eind van het jaar ruim 200 miljoen betalende abonnees hebben. Verder overweegt het zijn prijzen de verhogen als reactie op zijn concurrenten.

Cijfers liegen niet

In een nieuwsbericht deelt Spotify zijn kwartaalcijfers voor het derde kwartaal van 2022. De streamingsdienst toont hierin dat het op dit moment ruim 195 miljoen betalende gebruikers heeft. Dit is een stijging van dertien procent in vergelijking met vorig jaar. Hiermee is Spotify nog altijd de grootste muziekstreamingsdienst ter wereld, het verstevigt deze posititie zelfs. Op Spotify zijn op dit moment zo'n 70 miljoen muzieknummers te beluisteren en ruim drie miljoen podcasts, waarvan onze podcast er natuurlijk één is. Een abonnement op Spotify sluit je af vanaf 9,99 euro per maand, studenten betalen ongeveer de helft.

Het gerucht gaat hierbij dat het bedrijf met een nieuw hifi-abonnement nog meer abonnees hoopt te kunnen krijgen. In dit abonnement zouden gebruikers de beschikking krijgen over hifi-geluid, dit zal betekenen dat audio beter moet gaan klinken omdat er minder vervorming plaatsvindt. Dit abonnement zal Spotify Platinum gaan heten en kost straks waarschijnlijk twintig euro per maand. Meer hierover lees je in het artikel hieronder.

Gerelateerde artikelen

Prijsverhoging?

Spotify overweegt wel om de prijzen van zijn abonnementen te verhogen, dat maakt het bedrijft bekend bij Deadline. Spotify zou dat vooral doen omdat eerder Apple Music en YouTube Premium hogere prijzen hebben aangekondigd.

Het is "een van de dingen die we zouden willen doen en we overwegen het in overleg met onze label-partners", aldus CEO Daniel EK. "Ik heb een goed gevoel over het komende jaar en wat dat betekent voor de prijzen van onze dienst." Op dit moment spreekt Spotify over een verhoging van de abonnementen in de Verenigde Staten, maar dat zou ook naar Nederland en België kunnen overwaaien.

Verdere groei in het vierde kwartaal

In het rapport deelt Spotify ook hun verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2022. De streamingsdienst verwacht aan het eind van het jaar ruim 202 miljoen betalende gebruikers te hebben. Daarbij verwacht het bedrijf een omzet te draaien van 3,2 miljard euro. Een stijging van een kleine tien procent in vergelijking met dit kwartaal. Toen had Spotify een omzet van ongeveer drie miljard euro. Ondanks deze hoge omzet lijdt het bedrijf een verlies van 228 miljoen euro.

Heb jij ook een abonnement op Spotify, gebruik jij de dienst gratis of gebruik je een andere muziekstreamingsdienst? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Spotify overweegt zijn prijzen te verhogen

Vooruitzichten van Spotify voor het vierde kwartaal van dit jaar. Beeld: Spotify

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk