‘Sony WH-1000XM5 heeft niet zo’n grote batterij als gedacht’

‘Sony WH-1000XM5 heeft niet zo’n grote batterij als gedacht’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sony’s nieuwe hoofdtelefoon WH-1000XM5 heeft waarschijnlijk niet zo’n grote batterij als eerder werd gedacht. In een nieuw lek blijkt dat het apparaat geen batterijduur van 40 uur heeft, maar van 30 uur. Een flink verschil.

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 is de opvolger van de hoofdtelefoon WH-1000XM4 en het gaat hier om een hoofdtelefoon waarvan je de schelpen over het oor plaatst. De XM4 staat hoog aangeschreven, net als voorganger XM3, waardoor de verwachtingen voor de nieuwe gadget van Sony hooggespannen zijn.

Die verwachtingen moeten we echter wat bijstellen, want uit een lek (via Androidheadlines) blijkt dat er op de doos waarin de hoofdtelefoon wordt geleverd staat dat de batterijduur maximaal 30 uur is. Hoewel dat geen achteruitgang is vergeleken bij de vorige hoofdtelefoon, is het wel een tegenvaller voor iedereen die het vorige lek heeft gezien. Hier stond namelijk dat het apparaat wel 40 uur meekon op één acculading.

‘Sony WH-1000XM5 heeft niet zo’n grote batterij als gedacht’

360 Reality Audio

Het is niet allemaal kommer en kwel: de rest van het eerdere lek wordt door het nieuwe lek bevestigd. Denk aan 360-graden ruimtelijke audio (wat 360 Reality Audio wordt genoemd door Sony). Verder heeft de hoofdtelefoon waarschijnlijk ook weer een spraakassistent ingebouwd, namelijk de Google Assistent en Amazon Alexa. Ook is er certificering voor Apple-producten, waardoor de hoofdtelefoon qua integratie met andere producten een stuk rijker bedeeld is dan eerdere hoofdtelefoons.

Het is verder niet bekend wat we qua audio mogen verwachten van de Sony WH-1000XM5. Waarschijnlijk wordt de kwaliteit van het geluid weer opgekrikt, naast het draagcomfort. Hier moeten we echter nog even op wachten, al zal dat niet lang duren, gezien het feit dat de verpakking blijkbaar al klaar is.

Gerelateerde artikelen

In onze review van de voorganger, WH-1000XM4, schreven we het volgende: "Sony heeft klaarblijkelijk weinig willen veranderen aan de al zeer goede WH-1000XM-serie en geef ze ongelijk. De prijs, de naam en het uiterlijk zijn hetzelfde gebleven, maar Sony heeft wel een aantal erg handige en veelgevraagde features aan de WH-1000XM4 toegevoegd. De Sony WH-1000XM4 is net als de Sony WH-1000XM3 wederom een erg goede koptelefoon van de bovenste plank."

Heb jij een Sony-hoofdtelefoon en zit je op deze nieuwe variant te wachten? Of vind jij een hoofdtelefoon maar niks? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4

De Sony WH-1000XM4 heeft verbeterde noise-cancelling, slimme sensoren en Bluetooth 5.0. De koptelefoon is erg goed in het onderdrukken van geluiden en kan tegelijkertijd worden gekoppeld met twee Bluetooth-apparaten.

Van € 380 voor € 249

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk