Samsung rolt Android 12 uit naar Galaxy Z Flip 3

Samsung rolt Android 12 uit naar Galaxy Z Flip 3

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

de Eerste Samsung Galaxy Z Flip 3-eigenaars gebruiken nu Android 12 op hun vouwbare telefoons. Samsung rolt de update uit en begon daarmee in Servië. We verwachten dat het niet lang zal duren alvorens de update ook in Nederland en België beschikbaar is.

Samsung Galaxy Z Flip 3 en  Android 12

In november verraste Samsung ons met een vroege Android 12-update voor de Galaxy S21-reeks. Maar nu die vlaggenschepen aan de beurt kwamen, wil de techgigant ook zijn andere toptoestellen bijwerken. Sammobile weet dat de Android 12-update voor de Galaxy Z Flip 3 nu de ronde doet, te beginnen in Servië. Het zal een kwestie van uren tot enkele dagen zijn alvorens hij op onze telefoons zal verschijnen.

Samsung begon in oktober met het testen van de bètaversie van One UI 4.0 op de Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3. One UI 4.0 is de laatste versie van Samsungs softwareschil die komt met de verbeteringen van Android 12 met daarbovenop nieuwe functies die Samsung toevoegt.

Nieuw in One UI 4.0

In One UI 4.0 krijgen gebruikers een nieuw design waarbij de kleuren van de interface worden bepaald op basis van de achtergrond die je instelt. Er zijn ook nieuwe privacyfuncties, widgets, cameraverbeteringen en meer. Samsung besprak alle functies van de grote One UI 4.0-update in deze video's en hier zie je onze screenshots van de belangrijkste verbeteringen.

De update voor de Galaxy Z Flip 3 die nu de ronde doet heeft als firmwareversie 'F711BXXU2BUKM'. De update moet normaal zichtbaar zijn in de meldingen zodra jij hem hebt, maar je kan ook handmatig zoeken. Dat kan via: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren. Het is nog niet bekend wanneer we de update concreet in Nederland en België mogen verwachten en over de stabiele update voor de Z Fold 3 is ook nog geen informatie beschikbaar.

Over de Galaxy Z Flip 3

De Galaxy Z Flip 3 is Samsungs meer toegankelijke foldable die een adviesprijs kreeg van 1049 euro. Het toestel vouwt in clamshell-vorm en het heeft een reeks extra functies te opzichte van een gewone smartphone. We bespreken alles over de Z Flip 3 in onze uitgebreide review:

Heb jij Android 12 ontvangen op de Galaxy Z Flip 3 of Z Fold 3? Stuur dan een tip met screenshot naar de redactie. Dat kan via deze weg.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk