'Samsung gaat Note- en Galaxy S-lijn samenvoegen'

'Samsung gaat Note- en Galaxy S-lijn samenvoegen'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy smartphones

In het kader van al de lekken die we van de Samsung Galaxy Note 9 tegenkomen, is er nu ook een ander gerucht opgedoken. Het betreft het samenvoegen van de Galaxy Note- en Galaxy S-lijn. Sinds de Galaxy S8+ zijn de Plus-modellen van de Galaxy-serie zoals de S8+ en S9+ steeds dichter tegen de Note-series aangekropen. Zo heeft de Galaxy S9+ van 2018 een scherm van 6.2 inch en de Galaxy Note 8 van eind 2017 een 6.3 inch scherm. Het enige grote verschil tussen beide toestellen is dat de Note 8 ondersteuning heeft voor een stylus.

Omdat de veranderingen na een aantal snelle jaren nu wat langzamer gaat, is bovenstaande ontwikkeling natuurlijk logisch. Eerst diende de Note-lijn om nieuwe zaken op uit te proberen zoals een irisscanner of een extra grote accu in het geval van de Note 7. Nu zijn veel zaken al gemeengoed geworden en valt er minder te experimenteren.

Samsung Galaxy Note 9

Gelekte afbeelding van de Note 9

Sterker nog: het gerucht gaat dat de Galaxy S10 een ultrasonische vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt en de Note 9 zonder zou moeten stellen. Ook zouden er drie varianten van de Galaxy S10-serie worden gelanceerd, waarmee de Note 9 wel eens de laatste Galaxy Note zou kunnen zijn. Een andere optie zou de Note-serie als de nieuwe Plus-lijn te presenteren en deze weg te halen bij de Galaxy S-serie. Hoe dit zich precies gaat ontvouwen is op dit moment nog niet duidelijk.

De argumentatie van Samsung is kostenbesparing: er zouden op deze manier productielijnen kunnen worden samengevoegd. Sinds vorig jaar speelt Samsung met het idee van samenvoeging en zou het al diverse gesprekken met partners en leveranciers hebben gevoerd om de haalbaarheid hiervan in te schatten.

Gelekte foto's Samsung Galaxy Note 9

Er zijn ook weer diverse foto's gelekt van de Note 9, nadat we recentelijk al de eerste officiële render onder ogen kregen. Nu heeft de Nederlandse site nieuwemobiel.nl duidelijke foto's van de voor- en achterkant weten te bemachtigen. Op de voorzijde van de Note 9 staat de datum van 24 augustus vermeld: dit zou wel eens de datum kunnen zijn waarop dit toestel beschikbaar komt. We weten al dat er op 9 augustus een evenement wordt gehouden waarop de Note 9 wordt aangekondigd.

Samsung Galaxy Note 9 gelekte renders

Ook de Lilac Purple kleur is nieuw: tot nu toe waren we nog een zwarte en blauwe variant tegengekomen. Een andere foto laat de dubbele diafragma van de camera zien, een functie die we al eerder op de S9 en S9+ tegenkwamen. Hierbij kan er worden gewisseld tussen een diafragma van f/1.5 en f/2.4, afhankelijk van de hoeveelheid licht.

Samsung Galaxy Note 9 gelekte renders

De Note 9 wordt al getest met de beveiligingsupdate van augustus. Nu is deze nog niet publiekelijk uit, maar Google geeft veiligheidsupdates een maand van te voren aan fabrikanten zodat ze alvast kunnen beginnen met het implementeren hiervan. De Note 9 is dus lekker bij de tijd op dit gebied.

Samsung Galaxy Note 9 veiligheidsupdate

Beschikbaarheid

Zoals genoemd wordt de Note 9 op 9 augustus aangekondigd. Een beschikbaarheid van 24 augustus zou hiermee in lijn liggen, met pre-orders die eerder zullen starten. Volgens een rapport zijn de (relatief) slechte verkopen van de S9 en S9+ de oorzaak van het vervroegen van de lancering van de Note 9. Hiermee wil Samsung weer wat rechtzetten.

Via: Tweakers, Nieuwemobiel, Sammobile (1, 2), 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk