Samsung kondigt Bixby officieel aan, slimme assistent voor de Galaxy S8

Samsung kondigt Bixby officieel aan, slimme assistent voor de Galaxy S8

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Overname Viv Labs

De overname van Viv Labs door Samsung ligt ten grondslag aan de geboorte van Bixby. Viv Labs is opgericht door de makers van Siri, de slimme assistent van Apple. Met deze overname had Samsung in een klap alle technologie in handen om een nieuwe digitale assistent te ontwikkelen. Deze assistent zou dan als eerste gebruikt gaan worden in de Galaxy S8-reeks.

Bixby is zojuist officieel aangekondigd en gaat meteen de strijd aan met onder andere Google Assistant, Microsoft's Cortana en Apples Siri.

Machine versus mens

Volgens Samsung moet technologie onze levens vergemakkelijken maar is het de laatste tijd alleen maar ingewikkelder voor gebruikers geworden om apparaten zoals smartphones te bedienen. Dit komt volgens Samsung doordat nieuwe technologieën steeds uitgebreider worden en voor velen te ingewikkeld.

Samsung wil dit oplossen door de machine zich te laten aanpassen aan de gebruiker en niet meer andersom. Daarnaast wil het bedrijf een prettige gebruikersinterface aanbieden aan Samsungbezitters zodat ze niet de idee hebben dat het allemaal te uitgebreid en te ingewikkeld wordt. De combinatie van beide heeft geresulteerd in Bixby, een samensmelting van kunstmatige intelligentie en deep learning.

Bixby

Samsung noemt Bixby een nieuwe intelligente interface wat zou betekenen dat het geïntegreerd is in Samsungs softwarematige schil. Het zal in vele Samsungapps worden geïntegreerd zodat deze spraakgestuurd bediend kunnen worden. Zo kun je bijvoorbeeld een app opstarten via Bixby. Daarnaast kan de slimme assistent ook via het scherm worden bediend en zelfs via een combinatie van beide. Geef Bixby bijvoorbeeld een opdracht via je stem om een bericht naar iemand te sturen, om de juiste persoon vervolgens via het scherm aan te klikken.

Samsung heeft Bixby gebouwd op 3 speerpunten:

1. Compleet: Applicaties kunnen geoptimaliseerd worden voor Bixby waarmee niet een aantal maar bijna alle taken binnen de app met Bixby via spraakopdrachten bediend kunnen worden.

2. Bewust van de context (context awareness): Bixby kan overal en altijd worden geactiveerd zowel via spraak maar ook in een app. Bixby weet dan ook wat je aan het doen bent, waar je bent zodat het daarop adequaat kan reageren.

3 Uitstekende stemherkenning (cognitive tolarance): Bixby kan zelfs incomplete spraakopdrachten van een juist antwoord voorzien.

Waar is Bixby te vinden?

Samsung zal in de loop van de tijd een sdk beschikbaar stellen aan ontwikkelaars zodat ze hun app(s) geschikt kunnen maken voor Bixby. Daarnaast zullen hoogstwaarschijnlijk de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ een knop krijgen waarmee Bixby kan worden geactiveerd. Deze toestellen worden op 29 maart aangekondigd.

Maar Samsung is ook van plan om apparaten als je airco of tv te laten bedienen met Bixby op je Samsungsmartphone. Samsung wil dus in elk huis een Samsung-ecosysteem zien met verbonden apparaten (IoT) die worden aangestuurd door Bixby op een Samsungtelefoon.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk