‘Samsung Galaxy Z Fold 2 Lite verschijnt op het podium’

‘Samsung Galaxy Z Fold 2 Lite verschijnt op het podium’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Z Fold 2 Lite

Samsung maakt het er niet makkelijker op voor zijn marketingdivisie: Samsung Galaxy Z Fold 2 Lite is immers een behoorlijke mondvol. In plaats van telkens duurdere telefoons te lanceren, wordt er bij de Koreaanse fabrikant eveneens gedacht aan betaalbare toestellen. Samsungs Galaxy Fold kwam in 2019 immers op de markt voor 2.020 euro: voor de meeste mensen is dat simpelweg te duur. Ook de ‘goedkopere’ Galaxy Z Flip (5G) blijft een flinke smak geld, zo’n 1.500 euro in de Benelux.

Bronnen van SamMobile wisten te vertellen dat er een Lite-variant van Samsungs Z Fold-lineup aan zit te komen. Net zoals de Galaxy Z Flip (5G) zou het een clamshell-design zijn. Voor het toestel werd eveneens een modelnummer opgenoemd: SM-F415. Het modelnummer zou alvast kloppen, gezien Samsung voor zijn eerdere toestellen eveneens een ‘F’ in het modelnummer gebruikte, zoals voor de Galaxy Z Flip (SM-F700).

Samsung Galaxy Z Fold 2 Lite

Samsungs midrange vouwbare telefoon moet het stellen zonder WiFi 6 (AX)

Bij toeval heeft Samsung ongeveer twee weken geleden een WiFi-certificaat ontvangen voor juist dit modelnummer, de SM-F415F/DS. Volgens het certificaat van de WiFi Alliance, draait de telefoon op Android 10, vermoedelijk met een versie van One UI 2. Wat opvalt is dat het toestel ondersteuning zal missen voor WiFi 6 (AX); volgens het certificaat biedt de vouwbare telefoon enkel ondersteuning voor WiFi a, b, g, n en AC (WiFi 5).

Verouderde chipset

Gezien het toestel ondersteuning voor WiFi 6 mist, is alvast uitgesloten dat de Galaxy Z Fold 2 Lite de Snapdragon 865(+)-chipset toepast. Samsung zou er wel voor kunnen kiezen een oudere chipset toe te passen in de goedkopere vouwbare telefoon, zoals de Snapdragon 845 uit 2018. Toch is dat geen logische zet, gezien de chipset op termijn software-ondersteuning zal verliezen. Samsung zou wel de Snapdragon 765G uit de kast kunnen trekken, en de WiFi 6-ondersteuning daarvan uitschakelen.

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsungs recent aangekondigde Galaxy Z Fold 2

OnePlus deed dat alvast eerder op zijn Nord. Buiten de midrange-chipset in de Galaxy Z Fold 2 Lite, is het volgens SamMobile aannemelijk dat hij beschikbaar komt met 64 of 128 GB-opslaggeheugen. Bij de lancering zou het toestel tot slot beschikbaar zijn in drie kleuren: zwart, blauw en groen. Over de prijs zijn nog geen details naar buiten gekomen. Verwacht wordt dat het toestel voor rond de 1.000 euro gelanceerd zou worden. Neem zulke geruchten wel met een flinke korrel zout.

Z Fold 2 Lite lancering

Voor nu is het wachten geblazen op de officiële lanceringsdatum van de Z Fold 2 Lite. Momenteel zal eerst de Z Fold 2 onder de doeken vandaan gehaald worden. Mogelijk volgt de Lite-variant kort na die lancering – er zit niks anders op dan de officiële aankondiging van Samsung af te wachten. Wat vind jij van de Z Fold 2 Lite? Voor welke prijs verwacht je dat hij in de winkels komt te liggen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk