Samsung Galaxy Watch officieel: nieuwe naam voor nieuw sieraad

Samsung Galaxy Watch officieel: nieuwe naam voor nieuw sieraad

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Watch

De Galaxy Watch is de opvolger van de Gear S3 en dat betekent dat er een einde komt aan de naam 'Gear'. Met de nieuwe naam wil Samsung de verbondenheid met de Galaxy-smartphones benadrukken, een naam die al zeer populair is.

Samsung Galaxy Watch

Sieraad en slimme assistent

Samsung heeft onderzoek gedaan naar de populariteit van smartwatches en deze markt groeit nog steeds. Uit dat onderzoek is ook gebleken dat mensen smartwatches kopen omdat het een mooi product is, een sieraad dus. Vandaar dat het merk de Galaxy Watch heeft ontworpen. Dit sieraad legt de focus op het uiterlijk maar dient ook als je digitale assistent. De Galaxy Watch houdt namelijk je work-outs bij en herkent deze ook automatisch. Samsung heeft 20 nieuwe sporten eraan toegevoegd. Daarnaast kan je slaap worden gemonitord en geanalyseerd, krijg je via Daily Briefing een update over je dag en is er zelfs een stressmeter aanwezig. De stressmeter bied je bij overmatige stress ontspanning via ademhalingsoefeningen.

Samsung Galaxy Watch

Personaliseren

De Galaxy Watch is helemaal naar eigen wens aan te passen. Er zijn twee formaten en drie kleuren. Er is een variant in Rose Gold-kleur (42mm), een variant in Midnight Black (42mm) en een grotere versie in Silver-kleur (46mm). Daarnaast is deze smartwatch compatibel met verschillende bandjes, niet alleen die van Samsung zelf. Samsung komt zelf met verschillende siliconen (29,99 euro) en lederen bandjes (39,99 euro).

Nieuwe watch faces

Deze smartwatch is voorzien van nieuwe en verbeterde watch faces die voorzien zijn van een diepte-effect maar ook geluid. Zo is er een die het tikkende geluid laat horen van een ouderwets horloge. Deze verbeterde watch faces zijn overigens ook backwards compatibel voor Gear-smartwatches.

Er zijn ook weer bekende Nederlandse apps als NU.nl, Buienradar en De Telegraaf te gebruiken op de Galaxy Watch. Daarnaast kun je er mee bellen (via je smartphone). Er is helaas geen e-sim aangezien providers deze hier niet ondersteunen. Een koppeling met je Bluetooth-headset is ook mogelijk zodat je meteen je Spotify-muziek kunt bedienen. De Galaxy Watch draait net als de voorgangers op Tizen OS.

Samsung Galaxy Watch

Specs

De afmetingen van de 42mm-versie zijn 41,7 x 44,0 x 12,6. De 46mm-versie meet 446,0 x 49,0 x 13,0. Het 1,2 inch en 1,3 inch Super Amoled-scherm beschikt over 360 x 360 pixels. Verder is er A-GPS, Bluetooth 4.2, wifi en NFC aanwezig. De Watch wordt aangedreven door een 10nm Exynos 9110 dualcore-processor geklokt op 1,15GHz, heeft 4GB opslag, 1,5GB RAM en een 472mAh-accu. De Gear S3 heeft een Exynos 7270 dualcore-processor, 4GB opslag, 768MB RAM en een 380mAh-accu. De accu zou zo'n 3 á 4 dagen mee moeten gaan.

De Galaxy Watch is 5ATM gecertificeerd. Het apparaat kan dus gebruikt worden tijdens het zwemmen en andere watersporten en wel tot 50 meter diep. Daarnaast is er een MIL SPEC 810G-predicaat zodat de smartwatch bestand is tegen temperatuurschommelingen van -30 tot 65 graden Celsius.

Multi charging dock

De multi charging dock is een nieuwe accessoire. Hiermee kun je de Galaxy Watch tegelijk met een smartphone snel opladen.

Multi charging dock - Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch kopen

De Samsung Galaxy Watch met Bluetooth ligt vanaf 7 september in de winkels. De Rose Gold en Midnight Black-modellen met een horlogeband van 42mm krijgen een adviesprijs van 309 euro en de zilveren Galaxy Watch met horlogeband van 46mm krijgt een adviesprijs van 329 euro. De pre-order-periode loopt van 9 augustus tot en met 6 september. Als je de Galaxy Watch in die periode bestelt, dan krijg je de multi charging dock cadeau.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk