'Samsung Galaxy Watch 6 krijgt deze grote ontwerpwijziging'

'Samsung Galaxy Watch 6 krijgt deze grote ontwerpwijziging'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Watch 6 zal er anders uit gaan zien dan zijn voorgangers. Volgens meerdere berichten krijgt het horloge namelijk een scherm met gebogen glas en zal Samsung afstappen van de industriële look.

Samsung Galaxy Watch 6: gebogen glas

Volgens de bekende geruchtenverspreider Ice Universe krijgt de aankomende Galaxy Watch 6 een scherm met gebogen glas. Als dit waar is, stapt de Zuid-Koreaanse fabrikant dus af van de vlakke schermen bij zijn smartwatches. De keuze voor gebogen glas is er vaak een die gebaseerd is op design en elegantie. Door de rondere vormen van het scherm zien horloges met een gebogen scherm er namelijk iets sierlijker en charmanter uit. Wel zijn gebogen schermen veel gevoeliger voor krassen, echt praktisch is het vaak dus niet.

Een voorbeeld van een smartwatch met een gebogen scherm is de Google Pixel Watch, bij dit horloge loopt het scherm over tot aan de randen. Onze Sebastien was hier - in combinatie met het minimalistische design van de Pixel Watch - niet heel erg over te spreken en zei er in zijn review het volgende over:

Wat is hij klein om mijn pols. Neem daarbij dat Google voor een heel minimalistisch design heeft gekozen - zonder de typische kenmerken van een horloge - en je krijgt iets wat een beetje lijkt op een speelgoed- of kinderhorloge… Alleen zouden de strakke gebogen randen misschien wat beter tot hun recht komen bij een groter horloge, en ik mis dus met andere woorden een tweede model voor wie een iets bredere pols heeft.

Gerelateerde artikelen

Overige specificaties 

Naast het gebogen scherm is er verder nog niet heel bekend over de aankomende smartwatch van Samsung. We verwachten dat de fabrikant het horloge tegelijkertijd met de nieuwe foldables - Z Flip 5 en de Z Fold 5 - in augustus van dit jaar zal aankondigen.

De smartwatch zal naar alle waarschijnlijkheid de beschikking krijgen over een OLED-paneel en weer worden uitgerust met meerdere fitness- en gezondheidsfuncties en sensoren. Hierbij kun je denken aan een hartslagsensor, bloeddrukmeting en ECG. Zodra we meer weten lees je dat natuurlijk op onze website en in onze app.

Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk