Galaxy S8
De pre-orders van de Samsung Galaxy S8 worden sinds 20 april geleverd. Dit gaf IHS Markit de kans om het toestel te ontmantelen en te kijken hoe duur het eigenlijk is om deze smartphone in elkaar te zetten. Sinds de S8 qua uiterlijk een flinke stap vooruit is tegenover de S7, is het niet meer dan logisch dat de S8 meer kost om te produceren dan de S7. Het is immers lastiger om een groter scherm in een even grote behuizing te plaatsen. Ook wordt de S8 standaard met 64GB geheugen geleverd, tegenover 32GB vorig jaar. Door de waarde van de losse onderdelen op te tellen, en te kijken hoe duur het is om het toestel te monteren, heeft IHS Markit een inschatting gemaakt van de productiekosten van de S8. Vergeet niet dat de S8 100 euro duurder is dan zijn voorganger, de Galaxy S7.
Het totale kostenplaatje komt uit op 307,50 dollar. Hiervan bestaat het grootste gedeelte uit de kosten voor het touchscreen, namelijk 85 dollar. De Exynos 8895 chipset, de versie die in Europa wordt geleverd, kost 45 dollar, terwijl het 64GB geheugen 41,50 dollar waard is. De 12 megapixel camera aan de achterzijde en de 8 megapixel camera aan de voorzijde kosten 20,50 dollar, alle sensoren kosten 6,50 dollar. De 3000 mAh accu is relatief goedkoop, met een prijs van 4,50 dollar. Ten slotte zijn de accessoires die worden geleverd in de doos, zoals de oplader, kabeltjes en de AKG-oortjes, bij elkaar 15 dollar waard.
De Galaxy S7 van vorig jaar kostte 43 dollar minder om te maken, en de Galaxy S7 Edge 36 dollar. Qua kostprijs is dit dus een stijging van 14% tegenover de S7 Edge. De adviesprijs van de S8 tegenover de S7 Edge is allebei 800 euro, dus eigenlijk is de S8 relatief gezien goedkoper dan de S7 Edge. Ter vergelijking: de iPhone 7 kost 225 dollar om te maken. Dit is nog een stap goedkoper dan Samsung’s top-toestellen.
Als je kijkt naar de productiekosten van in totaal 307,50 dollar (ongeveer 287 euro) en de verkoopprijs van 800 euro, dan vraag je je af waarom Samsung hun toestellen voor zoveel geld verkoopt. In deze 307 dollar zijn echter alleen de productiekosten verwerkt. Samsung heeft de S8 moeten ontwikkelen, verschepen, en is nu druk aan het adverteren. Al deze kosten worden meegenomen in de uiteindelijk verkoopprijs van een smartphone. Vooral de ontwikkelingskosten zullen bij de S8 vrij hoog liggen: de vingerafdrukscanner die onder het scherm verwerkt zat, werd op het laatste moment afgeblazen. Ook de dubbele camera’s aan de achterzijde hebben het niet gehaald. Daarnaast is het een aardige klus om zo’n groot gebogen scherm in een relatief kleine behuizing te passen. De verkoopprijs is uiteindelijk dus zo gek nog niet als je dit allemaal in je achterhoofd houdt.
Via: Pocketnow
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Dikke winsten, geen probleem indien deze deels voor service worden gebruikt. Lees: software updates. Deze moeten ook betaald worden en dragen bij tot algemene tevredenheid over een merk- product. Wat ben je met een relatief goedkope phone met bugs die niet opgelost worden, je zal er niet blij van worden.
lekker de oneplus 5 nemen
Ben met enkele punten wel eens maar ik denk dat de hoge prijs voor de Samsung Galaxy S8, wel een stukje lager kan. Ik denk niet dat voor verschepen van het toestel 100 euro per stuk wordt gevraagd als je ook een doos van 100 stuks samsung galaxy S8 berekent op gewicht en daar de verzendkosten over. Er wordt nog altijd dikke winst gemaakt. Welk product je ook neemt, flinke winsten worden vooral in Nederland gemaakt en Europa. Het wordt goedkoper ingekocht uit het buitenland.
85 dollar voor de touch screen. Reparatie van de s7edge is een kleine 400 euro. Wat klopt er dan niet en wat kost het dan voor de s8?
Begrijpelijk dat de S8 meer kost. Sowieso loopt de vergelijking met een iPhone mank omdat Apple alles moet inkopen. Samsung produceert zelf.
Alles boven de €500,00 is sowieso niet meer recht te lullen wat mij betreft.
Nu ik dit weet is de drang om hem te kopen wel extra groot geworden!
Ahahaha erg goedkoop. Ik ren naar de winkel.
Geluksvogels zijn we eigenlijk
Dus eigenlijk is t nog een koopje ook ?