Samsung Galaxy S8: 5 jaar oude telefoon krijgt nieuwe software-update

Samsung Galaxy S8: 5 jaar oude telefoon krijgt nieuwe software-update

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De vijf jaar oude Samsung Galaxy S8 heeft een software-update gehad. Dat is nieuws, omdat het toestel maar liefst vijf jaar oud is en de meeste telefoons dan niet meer kunnen rekenen op dit soort updates. Plus, Samsung had de toestellen van haar lijstje met telefoons die een software-update krijgen gehaald.

Update G95xFXXUCDUK1

In september kwam Samsung al met een update voor de smartphones Galaxy S8 en S8+, maar het is er nog niet mee klaar. Er is nu weer een software-update voor de smartphones verschenen. De firmware-update: G95xFXXUCDUK1, is nu uit in Frankrijk en komt inmiddels naar steeds meer landen. Er zit bovendien een beveiligingspatch van november in waarmee allerlei zwakten worden bestreden.

De Galaxy S8 en S8+ werden in 2017 uitgebracht en het feit dat ze destijds werden voorzien van een Android-versie die nog de naam kreeg van zoetigheid, dat zegt wel hoe lang dat geleden is. Inmiddels gebruiken we allang geen Android-varianten meer die de namen hebben van lekkers. Deze smartphones verschenen destijds met Android 7.0 Nougat, maar kregen daarna ook Android 8.0 en Android 9.

Samsung Galaxy S8

Wij waren toen deze toestellen verschenen erg enthousiast: “De Samsung Galaxy S8 is de nieuwe koning van Android. Het toestel presteert op de meeste fronten erg goed en overtreft hiermee de concurrentie. Het design is aansprekend en de dunne bezels zorgen voor een prettige grip en maken deze toestellen met relatief grote schermen, toch handzaam. Ook de beeldverhouding van 18,5:9 zorgt voor minder problemen dan gedacht en de helderheid en kleuren van het Super AMOLED-scherm zijn zoals verwacht. Nog niets te klagen dus.”

Wil je weten of jouw smartphone al klaar is voor de update, ga dan naar Instellingen > Software-update en dan ‘Downloaden en installeren’. Het kan zijn dat hij er nog niet is, dus probeer het dan op een later tijdstip nog eens.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk