'Samsung Galaxy S23-serie draait toch op Exynos-processor'

'Samsung Galaxy S23-serie draait toch op Exynos-processor'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens een gerucht van de bekende geruchtenverspreider Ice Universe zal de Europese variant van de Samsung Galaxy S23, S23+ en de S23 Ultra toch weer op een Exynos-processor draaien. Dit ondanks het eerdere nieuws dat Samsung besloten zou hebben om de nieuwste high-end-processor van Qualcomm te gebruiken.

Exynos-processor

Samsung kiest er al een aantal jaren voor om zijn Samsung Galaxy S-serie in meerdere processorvarianten op de markt te brengen. De Amerikaanse markt krijgt vaak de Galaxy S-serie met de high-end-chipset van Qualcomm. Europa en Azië krijgen moeten het doen met de variant die beschikt over de Exynos-processor. Deze chipset wordt door Samsung zelf gemaakt, maar is helaas steevast iets langzamer dan de Qualcomm-variant.

Al helemaal omdat eerder het gerucht ging dat Samsung besloten zou hebben om alle varianten van de S23-serie te voorzien van een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Volgens Ice Universe, een bekende verspreider van geruchten, blijkt dit echter niet waar te zijn. Volgens hem zijn de bazen van Samsung Electronics namelijk niet blij met de beslissing, en willen zij dat er ook een S23-variant met de Exynos-processor op de markt komt. Europa lijkt hiervoor de markt te gaan worden.

Gerelateerde artikelen

Minders snel

Qua pure snelheid scoort de Exynos-processor al een aantal jaren minder goed dan de high-end-processor van Qualcomm. Vorig jaar kwam Samsung er qua performance en pieksnelheid wel dichtbij, de Exynos 2200-chip wist deze snelheid echter veel minder lang vast te houden dan de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Dit resulteerde er dus in dat de S-serie in Amerika sneller was dan degene die wij hier in Europa kregen. Daarbij komt dat ook de beeldverwerking van de Qualcomm-processoren vaak beter zijn in vergelijking met die van de Exynos. Het zou dus jammer zijn als het nieuws waar blijkt te zijn. We houden het in ieder geval de gaten en zodra we meer weten komen we uiteraard bij je terug.

Twee jaar geleden werd ook volop een petitie ondertekend waarbij Samsung-gebruikers het bedrijf opriepen om niet langer een Exynos-chipset te gebruiken in zijn telefoons. Samsung gebruikt in Europa wel Qualcomm-chipsets in zijn vouwbare Galaxy Z-telefoons en in de Galaxy Tab S8-serie.

Wat zou jij ervan vinden als de S23-serie toch weer op een Exynos-processor zal draaien? Laat het weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk