'Samsung Galaxy S22 verschijnt in Europa met Qualcomm-chip'

'Samsung Galaxy S22 verschijnt in Europa met Qualcomm-chip'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat door het wereldwijde chiptekort de verschillende Galaxy S22-modellen enkel uitbrengen met een Qualcomm-processor. Vermoedelijk kiest Samsung voor de Snapdragon 989, de aankomende high-end processor.

Galaxy S22 met Qualcomm-chipset

Het is een jarenlange traditie dat Samsung zijn vlaggenschip uitbrengt met twee soorten chipsets. In Europa gebruikt het telkens de eigen Exynos-processors, terwijl het in andere markten zoals in de VS de topchipset van Qualcomm gebruikt. Volgens informatie van Super Roader, een ex-medewerker van Samsung, zal het dit jaar anders zijn. Alle modellen van de Samsung Galaxy S22 verschijnen in elke markt met een Qualcomm-chipset, dat schrijft LetsGoDigital.

Gerelateerde artikelen

De oorzaak van die plotselinge ommekeer is het wereldwijde chiptekort. Tijdens de coronapandemie hebben de fabrieken van chipfabrikanten van over de hele wereld stil gelegen en het heropstarten heeft ook tijd in beslag genomen. Daarnaast hebben techbedrijven ook extra veel chips besteld uit vrees voor een tekort, wat het tekort juist in de hand heeft gewerkt. De gevolgen van het chiptekort zijn wereldwijd en in verschillende sectoren voelbaar en dat zal ook in 2022 nog het geval zijn.

Qualcomm Snapdragon 989

Samsung kiest dus vermoedelijk voor de Snapdragon 989. Dat is de chipset die volgens eerdere geruchten ook een plaatsje zal krijgen in de Xiaomi 12 en ook in andere toptelefoons. Toch zou het voor veel fans een teleurstelling zijn omdat Samsung uitgerekend voor zijn aankomende topchipsets een samenwerking aanging met chipmaker AMD. De volgende generatie van de high-end Exynos verschijnt met een krachtigere gpu die raytracing-technologie mogelijk maakt bij smartphones. De eerste resultaten uit benchmarktests zagen er ook alvast positief uit.

Renders van de aankomende telefoon

Renders van de aankomende telefoon

Voorlopig nemen we de gelekte informatie nog met een korreltje zout, omdat we weten dat Samsung de ambitie heeft om juist meer in te zetten op zijn eigen Exynos-chips. Toch is het goed mogelijk dat chiptekorten roet in het eten gooien. Eerder bleek uit renders dat de Galaxy S22 Ultra een camera krijgt met waterdruppeldesign. Het toestel is vorige week op foto gelekt. Alles wat we al weten over de Galaxy S22-reeks, kan je hier ontdekken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Galaxy S22-reeks? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk