Samsung start uitrol Android 12 voor de Galaxy S21

Samsung start uitrol Android 12 voor de Galaxy S21

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vandaag is een grote dag voor Samsung-eigenaren die graag de allernieuwste software uitproberen. Samsungs One UI 4.0-software heeft namelijk het bètaprogramma verlaten om naar alle Galaxy S21-serie wereldwijd te worden uitgerold.

Samsung Galaxy S21 Android 12

Samsung startte zijn bètaprogramma voor de Galaxy S21-line-up medio september en dat programma bestond uit een aantal firmware-updates. Samsung streefde naar een release van de stabiele versie in 2021 en hintte al naar de maand november. Die termijn is nu behaald. Samsung is van start gegaan met de wereldwijde uitrol van de Android 12-update uit naar de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra.

Samsung start uitrol Android 12 voor de Galaxy S21

Wat is nieuw in Android 12 op Samsung-telefoons?

Android 12 is in oktober door Google officieel aangekondigd en Samsung heeft zijn variant van deze software eerder al in een uitgebreide video laten zien. In de schil van software zien we onder andere Material You, het nieuwe Android 12-thema met dynamische kleuren op basis van je achtergrond. Samsung biedt hiervoor een groot aantal Color Palettes aan en daarmee pas je je smartphone aan: van het startscherm tot de iconen, menu’s, knoppen en achtergrond. De camera- en galerij-app krijgen ook nieuwe mogelijkheden en dat geldt voor nog veel meer functies. Daarnaast is er een groter aanbod aan emoji, GIF’s en stickers.

Gerelateerde artikelen

Samsung komt ook met nieuwe widgetaanbevelingen en privacyfuncties. Volgens Samsung bepaal jij zo precies wat je wilt delen, en wat je privé houdt. Van meldingen op het moment dat een app de camera of microfoon probeert te gebruiken tot een nieuw privacy-dashboard dat alle instellingen op een plek verzamelt. Met One UI 4 wordt het monitoren en controleren van je privacy-instellingen makkelijker.

Samsung start uitrol Android 12 voor de Galaxy S21

Wanneer is Nederland aan de beurt?

Wereldwijd betekent in dit geval dat een aantal regio's als eerste aan de beurt zijn. Samsungs One UI 4.0-schil zal in de komende dagen en weken geleidelijk meer regio's bereiken en ook Nederland en België aandoen. Samsung geeft aan dat One UI 4 vanaf 15 november beschikbaar is op de Galaxy S21-serie. Wanneer precies, dat weten we nog niet. We kunnen de Android 12-update in Nederland sowieso in het vierde kwartaal verwachten, zo bevestigde Samsung eerder aan Androidworld.

De update wordt over-the-air naar de Galaxy S21-serie uitgerold en zodra ze binnen is, zie je een melding in de notificatiebalk. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Krijg jij de update binnen op je Galaxy S21? Stop dan met wat je aan het doen bent en mail ons de screenshots naar dit e-mailadres. Laat het ons ook weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk