'Samsung Galaxy S21 FE komt met Exynos-processor door chiptekort'

'Samsung Galaxy S21 FE komt met Exynos-processor door chiptekort'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat de Galaxy S21 FE deels uitbrengen met Exynos-processors. Dat doet het merk omwille van het wereldwijde chiptekort als gevolg van coronacrisis. De telefoon verschijnt ook nog steeds met de Snapdragon 888 en wordt in het vierde kwartaal verwacht.

Samsung Galaxy S21 FE-probleem

Samsung heeft een probleem met zijn voordelige vlaggenschip, de Galaxy S21 FE. Het is de laatste telefoon uit de S21-reeks die eerst in augustus op de markt zou verschijnen. Wegens het chiptekort werd de toekomst van de telefoon echter onzeker en het lekte uit dat hij enkel in een select aantal markten verschijnt, waaronder Europa.

Toch lijkt Samsung nog steeds naar oplossingen te zoeken waarmee het de gevolgen van het chiptekort kan tegengaan. Volgens een bron van het Zuid-Koreaanse Maeil Business overweegt de fabrikant nu om de telefoon nu te laten verschijnen met twee verschillende chipsets: enerzijds de Snapdragon 888 zoals al gepland was, maar nu ook met een Exynos-processor.

Gelekte renders van de telefoon

Gelekte renders van de telefoon

Nog steeds onzekerheid

Het is niet bekend om welke Exynos-chipset het precies gaat, maar we vermoeden dat het om de Exynos 2100 gaat, de chipset die Samsung ook in de andere S21-toestellen gebruikt. Voorlopig is er nog geen nieuws over welke variant in welke regio wordt gebruikt, want Samsung heeft nog geen finale beslissing genomen omtrent deze mogelijke strategie. Het merk brengt traditioneel zijn vlaggenschepen uit met een Qualcomm-chipset in Europa, maar de Fan Edition was vorig jaar net een uitzondering.

Gerelateerde artikelen

Het lijkt misschien voor Samsung een vanzelfsprekende oplossing om de S21 FE met twee processors te lanceren, maar er komt heel wat bij kijken. De chipset werkt als het hart van een smartphone, en elk component van de camera tot het scherm en software-ondersteuning moet bij een tweede chipset opnieuw geoptimaliseerd worden. Al kan Samsung mogelijk zijn werk met de Exynos-variant van de gewone S21 wel als leidraad gebruiken.

De Samsung Galaxy S21 FE zou pas in het vierde kwartaal van 2021 verschijnen. Inmiddels zijn er al specificaties en renders van de telefoon gelekt, en de telefoon was ook als op Samsungs website te zien. Het toestel zou beduidend goedkoper worden dan de gewone Samsung Galaxy S21.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk