Uitrol One UI 3.0-bèta voor Samsung Galaxy S20 gaat van start

Uitrol One UI 3.0-bèta voor Samsung Galaxy S20 gaat van start

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

One UI 3.0-update

Ongeveer één maand geleden lekte de eerste testversie van One UI 3.0 voor de Samsung Galaxy S20 uit. Toentertijd was het nog onbekend wanneer Samsung de nieuwe softwarelaag, gebaseerd op het nieuwe Android 11, zou lanceren voor het grote publiek. Het wachten lijkt inmiddels voorbij, zo blijkt uit een rapportage van SamMobile: de bètaversie zou per direct voor de Samsung Galaxy S20-reeks beschikbaar komen.

Samsung Galaxy S20

In het huidige bètaprogramma van de Zuid-Koreaanse fabrikant, krijgen de Samsung Galaxy S20, S20 Plus en Galaxy S20 Ultra de update naar One UI 3.0, gebaseerd op Android 11. Eigenaren van de S20 FE (Fan Edition) moeten het vooralsnog zonder de One UI-bèta stellen, hoewel het onbekend is of de update op een later moment naar dat toestel wordt uitgerold.

In Nederland of België zal de bèta-update overigens niet worden uitgerold. Momenteel is Samsung bezig met de uitrol in thuisland Zuid-Korea, evenals naar T-Mobile exemplaren van de Galaxy S20-reeks in de Verenigde Staten. Pas op een later moment zal de uitrol worden gestart voor Galaxy S20-toestellen die zich in Duitsland, Polen of het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Nieuwe functies

Gebruikers die de update binnen weten te hengelen, krijgen daarmee uiteraard toegang tot nieuwe functies, waaronder de aanpassingen in Android 11. Daarmee krijgt de telefoon mediabediening die in de snelle instellingen is ingebouwd en aanpassingen die de privacy van gebruikers waarborgen. Na de One UI 3.0-update, kan je apps bijvoorbeeld eenmalig toegang geven tot je locatie of camera. Alle gelekte wijzigingen in One UI 3.0, kan je hier teruglezen.

Veel aanpassingen zijn relatief klein, maar brengen wel nuttige aanvullingen naar de softwareschil. Samen met alle wijzigingen die in Android 11 zijn toegepast, is het onder de streep toch een flinke update voor One UI. In Nederland en België zullen we daar nog wel even op moeten wachten, verwacht wordt dat Samsung in december zal beginnen met de uitrol van One UI 3.0, te beginnen met de Galaxy S20, op de voet gevolgd door de Galaxy Note 20-reeks.

Samsung Members

Mocht je een Duits (of Brits) exemplaar van de Samsung Galaxy S20, S20 Plus of Galaxy S20 Ultra in bezit hebben, dan is het mogelijk om de update te installeren. Het verkrijgen van de update zal via de Samsung Members-app verlopen, vergelijkbaar met eerdere jaren. Als je aan de voorwaarden voldoet en de update is eenmaal beschikbaar, dan kan je hem via het Explore-tabblad aanvragen.

Samsungs Galaxy Note 20-reeks ontvangt vermoedelijk op een later moment de bèta-update

Let wel, één van de voorwaarden is je een Duits of Brits exemplaar hebt met een simkaart die uit één van beide landen afkomstig is. Met een Nederlandse of Belgische simkaart, zal de update niet zichtbaar zijn in Samsung Members. Mocht de update arriveren en ben je van plan hem te installeren, schroom dan niet om het via ons e-mailadres of in de reacties onderaan dit artikel te laten weten.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk