Samsung Galaxy S20: dit is wanneer de update naar One UI 3.0 komt

Samsung Galaxy S20: dit is wanneer de update naar One UI 3.0 komt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft op zijn website gedeeld dat de eerste telefoons vanaf november de update naar One UI 3.0 krijgen. De nieuwe versie van de softwareschil is gebaseerd op Android 11.

Samsung One UI 3.0

Gebruikers van de Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra krijgen naar verwachting als eerste de update naar de nieuwe softwareschil One UI 3.0. Meestal volgt niet veel later ook een update voor de Note-reeks, en dus staan ook de Note 20 en Note 20 Ultra al te trappelen om de nieuwe features van Samsung te ontvangen amen met de verbeteringen in Android 11.

Samsungs website in Maleisië deelt alvast meer informatie over de functies en beschikbaarheid van One UI 3.0. We leren dat "Samsungs beste telefoons" de update vanaf deze maand mogen verwachten, al krijgen we dus nog geen gedetailleerd moment. Vorig jaar ontving de S10-reeks de update nog vanaf december, en dit keer zou Samsung er dus iets vroeger bij zijn.

Verbeteringen in One UI 3.0

Wat de features betreft, geeft Samsung ook al een klein overzicht, en eerder kregen we ook al een eerste kijk in de nieuwigheden. Er komt als eerste een nieuw paneel voor de snelle instellingen dat je ook makkelijk laat wisselen tussen je media. Verder zijn de meldingen verbeterd, en we krijgen meer informatie in een oogopslag te zien. Samsung pakt dit keer ook echt groots uit met de personalisatiefuncties van Good Lock en Samsung laat je videobellen aan de hand van een AR Emoji, dat is een virtuele avatar die je gezichtsuitdrukkingen nabootst.

Samsung Galaxy S20: dit is wanneer de update naar One UI 3.0 komt

Beeld van de AR Emoji voor videobellen

Wat ook nieuw is voor Samsung-toestellen S20-gebruikers zijn de 'naadloze updates'. Dat wil zeggen dat updates gewoon op de achtergrond worden gedownload zonder dat je als gebruiker daar de toestemming voor hoeft te geven. Samsung heeft die Android-feature nooit gebruikt, maar met Android 11 heeft Google de naadloze updates verplicht gemaakt. S20-gebruikers kunnen al beginnen aftellen, want als het goed is verschijnt de One 3.0- en Android 11-update deze maand in een melding op de telefoons.

Wat denk jij van de verbeteringen in One UI 3.0? Laat het ons weten in het splinternieuwe reactiegedeelte onderaan de website.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk