Samsung Galaxy Note 10 Plus: zo werkt de DepthVision-camera

Samsung Galaxy Note 10 Plus: zo werkt de DepthVision-camera

Note 10 Plus DepthVision

Samsung komt met zijn DepthVision-camera op de Note 10 Plus-vlaggenschip. Dat is een kleine lens die zich rechts naast de cameramodule bevindt. In die kleine lens zitten twee sensors verstopt, namelijk een gewone camera en een infraroodsensor die dient als zogenaamde Time of Flight (ToF) sensor.

Een eerste handige toepassing voor die functionaliteit is Samsungs 3D-scanner-functie voor de Note 10. Het voordeel van de infraroodcamera is dat hij makkelijk in combinatie met de gewone camerasensor de randen van een object accuraat kan meten. Op die manier kan het object 'losgemaakt' worden van zijn omgeving, en zo krijg je een accurate 3D-scan.

Die functionaliteiten zijn ook handig in combinatie met augmented reality-effecten in de camera-app en toepassingen met de S Pen. De DepthVision-camera meet niet enkel de afstand tot een object, maar kan in één keer ook de afmetingen berekenen.

Samsung Galaxy Note 10 Aura Glow

Beter bokeh-effect

Een ander voordeel van die camera is om realistische portretfoto's met het bokeh-effect te nemen. Dat wil zeggen foto's die onscherpte vertonen. De bedoeling is dat de mate van onscherpte in een beeld wordt bepaald door de afstand waarop het zich bevindt.

Smartphonecamera's hebben geen echte brandpuntafstand zoals bij bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera, en dergelijke effecten worden dus vaak enkel met algoritmes toegepast. Het voordeel van een ToF-camera is dat je een meer realistisch bokeh-effect krijgt dat niet enkel op dat algoritme en de cameragegevens van de hoofdcamera is gebaseerd.

Eerder zagen we ook Huawei bij de P30 Pro een ToF-camera gebruiken en ook Honor plaatste er één in de View 20. Eerder nog zagen we vorig jaar OPPO als één van de eersten een ToF-sensor gebruiken in de RX17 Pro. De Samsung Galaxy S10-reeks liep de toevoeging van zo'n camera mis. Je leest hier onze eerste indruk van de Samsung Galaxy Note 10-reeks. Vind jij de DepthVision-camera ToF of lijkt het je een minder interessante functie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OPPO RX17 Pro

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties