Samsung Galaxy Note 10 frame is gemaakt van staal in plaats van aluminium

Samsung Galaxy Note 10 frame is gemaakt van staal in plaats van aluminium

Stalen frame Note 10

De Samsung Galaxy Note 10 is gisteren gelanceerd en het regent nog steeds van de nieuwe informatie over de nieuwe vlaggenschepen. In Samsungs introductiefilmpje wordt bevestigd dat zowel de Samsung Galaxy Note 10 als de Note 10 Plus een frame hebben dat gemaakt is van roestvrij staal in plaats van aluminium. Eerder koos het bedrijf nog wel voor het meer buigzame metaal bij zijn S10-reeks en de Note 9.

Het grote voordeel van staal is dat de behuizing langs de randen steviger is dan aluminium. Een toestel met aluminium frame dat verkeerd op de grond beland, kan sneller kleine deuken vertonen in vergelijking met staal. Al lijkt het ook te gaan een extra signaal van Samsung waarmee het bedrijf wil onderstrepen dat de Note 10-reeks een nog meer premium-uitstraling heeft dan de S-reeks. Ook de iPhone XS Max van Apple kreeg eerder al zo'n stalen frame.

toestelfoto's

Gewicht

Natuurlijk moet ook worden gezegd dat staal ook met een duidelijk nadeel komt ten opzichte van aluminium, want het weegt zwaarder. Al gaat dat letterlijk en figuurlijk weinig doorwegen als het op smartphones aankomt, want er wordt slechts een kleine strook staal gebruikt. Bij de meeste toestellen - inclusief de Note-reeks - is de achterkant namelijk van glas gemaakt.

Als we de cijfers erbij nemen, dan merken we dat zowel de Note 10 (168 gram) als de 6,8 inch Note 10 Plus (198 gram) minder wegen dat de Note 9 (201 gram). De grote Note 10 Plus weegt ook precies evenveel als de keramische variant van de speciale, Samsung Galaxy S10 Plus. Zo'n variant heeft de Note 10-reeks niet gekregen. We kijken ernaar uit om meer telefoons met stalen frame in de toekomst te mogen zien.

Hier lees je onze hands-on-ervaring met de Galaxy Note 10 en in dit artikel leggen we de verschillen bloot tussen de Note 10 en de Plus-versie. Wat denk jij van de toestellen en het gebruik van staal? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Samsung Galaxy Note 10 Plus
4300 mAh
6.8 inch - 3040 bij 1440 px
256/512 GB
Samsung Exynos 9825

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties