‘Samsungs nieuwe Galaxy Buds krijgen een ‘kidneybonen’-design’

‘Samsungs nieuwe Galaxy Buds krijgen een ‘kidneybonen’-design’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Buds

Toen de eerste foto’s van de Galaxy Buds+ verschenen, was de vraag: wat is er nieuw. Vlak voor de lancering lekte uit dat de batterijduur verbeterd zou worden; daarnaast waren de microfoons van de Galaxy Buds+ aangepast, zodat ze beter zouden klinken tijdens telefoongesprekken. Het design van de Galaxy Buds+ was echter één-op-één overgenomen van de Galaxy Buds, die Samsung in 2019 had geïntroduceerd bij de Galaxy S10-reeks. Volgens WinFuture zou Samsung inmiddels werken aan een vernieuwde variant voor de Galaxy Buds-reeks; renders laten een geheel nieuw design zien, dat we nog niet eerder hebben gezien bij draadloze oortjes.

Mogelijk design Galaxy Buds

Het nieuwe design van de Galaxy Buds heeft veel weg van kidneybonen

Intern zou Samsung de vernieuwde draadloze oortjes ontwikkelen met een ‘boon’-codenaam. Met de codenaam onderstreept Samsung direct het opvallende design van de nieuwe Galaxy Buds. Je zou het design kunnen vergelijken met kidneybonen, met een lichte afronding aan de buitenkant, en een inkeping aan de binnenzijde. Middels het nieuwe design, zou Samsung een oplossing bieden voor de oortjes die (te) ver uitsteken uit het oor – zelfs al valt het nog mee bij de Galaxy Buds+. Samsung zou aan de binnenzijde gebruikmaken van twee pogo-pinnetjes om de oortjes op te laden. Daaronder is de Links (L) en Rechts (R)-duiding aangegeven.

Draaginstructies

Hoe de nieuwe Galaxy Buds gedragen dienen te worden is nog onbekend. In een render is te zien dat de zijde met twee microfoons naar buiten uitsteekt. Gezien het speciale design, hoeft Samsung geen gebruik te maken van rubberen oordopjes om de oortjes ‘vast te zetten’ in je oren. Uiteraard zal het effect hebben op de passieve geluidsisolatie van de oordopjes. Indien Samsung het design voor de definitieve variant(en) van de Galaxy Buds zou gebruiken, dan zou dit betekenen dat er geen actieve ruisonderdrukking wordt toegepast. In de renders zijn de oortjes te zien in drie kleuren: blauw, wit en zwart.

Mogelijk design Galaxy Buds

Het is nog onbekend hoe je de oortjes uiteindelijk moet dragen, als ze er komen

Ondanks de verschenen renders, is het maar de vraag of Samsung het design daadwerkelijk door zal voeren. Momenteel is Samsung binnen de Engineering Validation Testing (EV1)-fase bezig met het nieuwe design; er zijn verschillende redenen waarom Samsung het design in vervolgstappen kan schrappen. Mocht het design daadwerkelijk de markt bereiken, dan zou dat nog enkele maanden gaan duren. Vermoedelijk zou Samsung de nieuwe Galaxy Buds (Beans) tezamen met de Galaxy Note 20-serie willen introduceren. Wat vinden jullie van het design? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk