'Samsung Galaxy Buds 2 kunnen irritatie aan oren veroorzaken'

'Samsung Galaxy Buds 2 kunnen irritatie aan oren veroorzaken'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Verschillende gebruikers van de Samsung Galaxy Buds 2-oortjes praten op sociale media over de huidirritaties waartoe het gebruik van de oortjes heeft geleid. Het is niet zeker wat precies de oorzaak is, maar één van de gebruikers werd naar verluidt het ziekenhuis opgenomen.

Samsung Galaxy Buds 2-problemen

De Samsung Galaxy Buds 2 zijn een uitstekend paar draadloze oortjes, dat staat vast en we hebben het ook al uitgebreid besproken in de review. Dat neemt echter niet weg dat een kleine groep gebruikers een veel minder goede ervaring met het product heeft gehad. Een redacteur van Android Central kaart de problemen aan samen met gebruikers op Reddit en andere sociale media.

Gerelateerde artikelen

Het gaat telkens om mensen die de draadloze oortjes op regelmatige basis hebben gebruikt en voor langere luistersessies. Ze melden dat de Buds 2 irritaties veroorzaken in de oren en een van de gedupeerden heeft vier dagen lang in het ziekenhuis doorgebracht omwille van ernstige vorm van cellulitis, een huidaandoening.

Alles wijst erop dat de oortjes bij die bepaalde gebruikers een allergische reactie uitlokken. In eerste instantie werd naar de dopjes gekeken omdat die het meeste in contact komen met de huid, maar wanneer die vervangen werden door een alternatief van een derde partij bleven de problemen aanhouden. Het lijkt er daarom op dat het materiaal van de oortjes de boosdoener is samen met de nauwe pasvorm. Ze zijn vervaardigd met onder meer nikkel en acrylaat en dat zou een allergische reactie kunnen uitlokken.

Samsung Galaxy Buds 2
Samsung Galaxy Buds 2
Samsung Galaxy Buds 2

Samsung Galaxy Buds 2

Soepel bedienen | verbinden en overschakelen | Geniet van het comfortabele design | Dynamic 2-way speakers | Active Noise Cancelling

Vanaf € 89,99

Winkelen op:

Rechtszaak begonnen

Samsung vermeldt op zijn website nochtans geen waarschuwingen voor mogelijke allergische reacties. Sammobile weet dat het bedrijf wel de prijs van de oortjes terugbetaalt aan gedupeerde gebruikers en het betaalt ook eventuele medische kosten.

Toch zijn enkele gebruikers alvast een rechtszaak begonnen tegen Samsung en daarmee is het laatste woord over deze problemen nog niet gezegd. Heb jij Galaxy Buds 2-oortjes en heb jij ook last gehad van allergische reacties? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

'Samsung Galaxy Buds 2 kunnen irritatie aan oren veroorzaken'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk