'Samsung gaat dit jaar 30 miljoen minder smartphones produceren'

'Samsung gaat dit jaar 30 miljoen minder smartphones produceren'

Samsung is de grootste smartphonefabrikant ter wereld, maar dat wil niet zeggen dat het immuun is voor de problemen die momenteel de gehele wereldeconomie treffen. Volgens een nieuw bericht is Samsung van plan om zijn smartphoneproductie dit jaar met 10% zal verminderen. Dat zou gaan om 30 miljoen smartphones.

Smartphonemarkt blijft krimpen

Het wereldwijde chiptekort als gevolg van de coronapandemie raakt de gehele wereldeconomie dus ook de smartphonemarkt. Onderzoekers van IDC gaven aan dat dankzij het wereldwijde chiptekort er minder smartphones verkocht zijn. Men verwacht dat de gevolgen van het chiptekort ook nog in de loop van 2022 zichtbaar zullen zijn. De Europese Commissie heeft begin dit jaar een nieuwe Chipwet voorgesteld, waarmee ze de enorme productietekorten van chips willen tegengaan. Voor Samsung komt deze wet blijkbaar te laat.

Volgens het Zuid-Koreaanse Maeil Economic Daily heeft Samsung zijn partners geïnformeerd over bezuinigingen op de productie van smartphones voor de rest van 2022. Aanvankelijk was Samsung van plan om in 2022 ongeveer 310 miljoen smartphones te produceren, maar dat aantal is teruggebracht tot ongeveer 280 miljoen apparaten. Ook Apple zou zijn productie hebben bijgesteld van 240 miljoen naar 220 miljoen smartphones.

De Zuid-Koreaanse website geeft de hoge inflatie als één van de redenen voor de productieverlaging op. Die hoge inflatie is vooral van invloed op de aanschaf van nieuwe producten door de consument. Verder blijft het aanhoudende tekort aan chips en andere componenten iedereen, van Samsung tot Apple, treffen. En tot slot hebben de onzekerheid rond de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende economische problemen in Rusland de markt beïnvloed.

De productieverlaging zou het gehele assortiment van Samsung treffen, van de goedkopere budgettelefoons tot de nog aan te kondigen vouwbare smartphones. Apple zou alleen de productie van zijn high-end telefoons naar beneden bijstellen.

Meer nieuws over de smartphonemarkt
  • Prachtig scherm
  • Sterke prestaties en camera's
  • Goede Note-eigenschappen overgenomen
  • Uitstekend updatebeleid
Lees meer over:
Samsung Chipsets Apple

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties