Samsung Bixby ondersteunt volgend jaar waarschijnlijk Nederlands

Samsung Bixby ondersteunt volgend jaar waarschijnlijk Nederlands

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Bixby in elk huishouden

Bixby is de virtuele assistent van Samsung die we tegenkomen op de Samsung Galaxy-telefoons. Tot nu toe was het vooral een frustratie dat het standaard op de toestellen staat, want het werkt lang niet zo goed als dat van de concurrenten.

Ik herinner mij de preview, een week voor de lancering van de Galaxy S8: vol trots presenteerden ze Bixby dat “de beste virtuele assistent van het moment was”. Tijdens de demo werkte echter letterlijk geen enkel commando. Gelukkig is Bixby heel wat verbeterd, maar staat het lang nog niet op het niveau van bijvoorbeeld de Google Assistent.

Samsung beseft dit en zet nu heel hard in om Bixby echt tot een goede assistent te maken. Op het SDC liet Samsung weten dat Bixby naar veel meer types van toestellen komt. Denk maar aan de Samsung Galaxy Home-luidspreker, die naar verluidt nog voor de zomer bij ons beschikbaar zal komen.

Hoewel Samsung een laatkomer is op de markt van virtuele assistenten, heeft Samsung wel het voordeel dat bijna elk gezin een Samsung-toestel in huis heeft. Doe zelf de test en kijk eens naar je TV, magnetron, smartphone, wasmachine, enzovoorts. Het is voor Samsung dus heel gemakkelijk om Bixby in veel huishoudens te introduceren.

Galaxy Home

Galaxy Home

Externe ontwikkelaars

Hier in San Francisco heeft Samsung ook aangekondigd om Bixby open te stellen naar externe ontwikkelaars. Dit moet ervoor zorgen dat iedereen die wil, toepassingen kan ontwikkelen voor Bixby wat Samsung enkel maar ten goede kan komen. Een open platform is altijd een grote kracht van Android geweest en Samsung gaat deze aanpak dus ook toepassen met Bixby. Ontwikkelaars zullen dus de mogelijkheid hebben om Bixby te laten communiceren met apparaten die niet van Samsung zijn.

Bixby Voice Samsung

Bixby in het Nederlands

Samsung heeft op het SDC laten weten dat Bixby in nog vijf talen beschikbaar zal komen in de komende maanden: Brits Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Nederlands zit daar zoals je kan zien niet bij, maar omdat wij hier aanwezig zijn hebben we wat extra informatie kunnen krijgen.

Onder andere het Frans was eigenlijk pas voorzien voor volgend jaar en Nederlands het jaar erna. Omdat Samsung sneller klaar is met deze vijf talen, zullen ze naar alle waarschijnlijkheid ook sneller klaar zijn met de volgende talen, waar Nederlands dus bij hoort.

We verwachten dus dat Samsung volgend jaar op SDC19 zal aankondigen dat Nederlands beschikbaar zal zijn op Bixby.

Gebruik jij Bixby al? Kijk jij uit naar Bixby in het Nederlands? Laat het ons weten in de reacties!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk