Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Ze bestaan nog, mensen zonder smartphone. Deel 1

· 02 augustus 2013

Enige tijd geleden hebben vier winnaars een LG Optimus L5 of L7 ontvangen om hem weer door te geven aan iemand die nog nooit een smartphone gebruikt heeft. In dit artikel het verslag van de eerste twee winnaars.

Eind mei schreven we samen met LG een wedstrijd uit waarin onze lezers iemand op konden geven die nog geen smartphone gebruikte. Blijkbaar zijn die er nog genoeg want we kregen ernorm veel reacties binnen, helaas konden er maar vier personen iemand verrassen.

In dit artikel het verhaal van Siljan en Marc die respectievelijk hun oma en een goede vriendin hebben verrast met een LG Optimus L7 II. 

Siljan

Siljan was een van de eerste winnaars van de LG Optimus L7, hij heeft de telefoon aan zijn oma gegeven die nog nooit een smartphone gebruikt had.

Toen de oma van Siljan de smartphone kreeg heeft hij haar geholpen om alles in te stellen door onder andere een aantal applicaties voor haar in te stellen. Maar alle functies en notificaties van een smartphone waren in het begin een beetje teveel "Mijn oma raakte gelijk in paniek toen er een klein oogje linksboven in beeld kwam (functie om beeld aan te houden zolang je er naar kijkt)", gelukkig kon Siljan zijn oma ervan overtuigen dat dit een handige functie is. Ook het feit dat ze nu een touchscreen heeft is natuurlijk even wennen, vroeger raakte ze nooit het scherm aan.

Apps 

Oma heeft een aantal favoriete applicaties, naast Gmail is dat Wordfeud. Ze speelt heel vaak een spelletje met een oud-collega en haar zus die in Spanje woont. Spelletjes die ze trouwens vaak wint, want volgens haar kleinzoon is ze er erg goed in.

De zus van oma woont in Spanje en ook dan komt doet de LG Optimus L7 II erg goed zijn werk. Siljan: "Ze maakt ook gebruik van WhatsApp, dat is erg fijn, want voor een korte mededeling hoeven we niet gelijk te bellen, maar kan ik tijdens GTST gewoon met haar praten! Ook WhatsAppt ze veel met haar zus in Spanje, erg handig, zo maken zij ook niet veel kosten met bellen van en naar het buitenland." 

Het was even wennen voor oma vooral het touchscreen, maar dat hebben ze handig en snel opgelost door een stylus te kopen voor haar. Siljan is blij dat oma nu eindelijk van haar oude telefoon af is en een smartphone gebruikt. Het zal niet lang meer duren voordat ze niet meer zonder kan "Wij (mijn oma en ik) zijn jullie erg dankbaar dat zij de kans heeft gekregen om eindelijk een smartphone te gebruiken".
 
LG
  

Koel-vriescombinatie

Marc de Boer had zijn lieve kennis Betty ingeschreven omdat deze, zoals hij het zelf omschreef, nog met een koel-vriescombinatie rondliep. Daarbij komt ook nog eens dat Betty docent informatica aan het middelbaar onderwijs is, hoog tijd voor een update!
 
Marc zelf heeft al veel ervaring met Android en heeft al verschillende merken mogen gebruiken. Helaas was Marc zijn ervaring met LG wat minder dus hij was zeer nieuwsgierig naar de LG Optimus L7. Marc: "Wat mij direct opviel is dat het toestel uit de doos erg licht aanvoelde, en hield mijn mijn hart vast of het wel solide genoeg was. Blijkbaar is de combinatie goed doorgedacht, solide genoeg in de praktijk¨.
 
Omdat men al een Gmailaccount had aangemaakt voor Betty verliep het aanmelden "Android-tasties" en de eerste indrukken van Betty en Marc waren direct goed.
Met een nieuw toestel werden natuurllijk alle functies getest, de Panic Button-functie zit voorgeïnstalleerd op het toestel, en aangezien het toestel voor een wat ouder persoon is, leek Marc deze zinvol. Alleen dat moet de functie niet elke keer per ongeluk worden geactiveerd en na diverse sms-jes naar familieleden hebben ze deze functie voorlopig maar even uitgezet.
 
De indeling van het LG-toetsenbord is precies goed, en zeker voor een persoon met totaal geen touchscreen-ervaring en de camera maakt mooie foto's, en is gebruiksvriendelijk. Marc heeft voor Betty een 4 GB microSD-kaartje in het toestel gezet zodat ze lekker veel foto's kan schieten. Daarnaast heeft hij ook nog een DropBox-account gekoppeld zodat ze thuis de foto's gelijk op haar iPad kan bekijken.
LG
 

Samen kom je er uit 

Marc heeft zijn 'slachtoffer' stap voor stap door het proces begeleid en ervoor gezorgd dat Betty geen overload aan informatie kreeg. Goeie tip van Marc "Heb haar wel verzocht om met haar provider te bellen voor een passende bundel, (heb ik maar gedaan, KPN is niet echt klantvriendelijk en geduldig met onze senioren)".
 
Na een aantal weken is Betty helemaal vertrouwd geraakt met haar LG-toestel en wordt het gezin van Marc dagelijks bestookt met foto's van haar kleinkinderen via Gmail en WhatsApp. Omdat Betty met vakantie is, neemt Marc de algemene indruk van het toestel voor zijn rekening.
 
LG levert een net toestel voor een goede prijs, ik heb mijn collega het zelfde toestel geadviseerd voor zijn vrouw (is er ook blij mee trouwens). Paniek button-optie bleek voor Betty niet helemaal te werken, camera en werkgeheugen is meer als voldoende. 
Zeker voor nieuwe smartphonegebruikers is de beperkte accuduur van een smartphone een hele gewenning, die laden normaliter één keer per week hun telefoon op. Namens mij en tester Betty, DANK JE WEL VOOR HET MOOIE GESCHENK!
 
Marc en Siljan bedankt voor jullie verhaal, volgende week hebben we nog twee slachtoffers aan het woord.
 
Deze actie is opgezet ter promotie van de LG Optimus L7 II. Hiervoor heeft Androidworld een vergoeding ontvangen. 
 
 
De nieuwste artikelen over LG Optimus L7 II P710

Ze bestaan nog, mensen zonder smartphone (deel 2)

Android 4.3 opgedoken op website LG

Review: LG L II-serie, met Optimus L5 II en Optimus L7 II

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (19)
Bezig met laden van reacties...