‘Realme vanaf september actief in Nederland, verkoop via Volksshop’

‘Realme vanaf september actief in Nederland, verkoop via Volksshop’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Realme in de Benelux

Als je nu denkt: Realme was toch al actief in Europa met zijn eigen webwinkel? Dat klopt helemaal, het bedrijf lijkt echter gereed voor de volgende stap, het lokaal beschikbaar stellen van zijn telefoons. Op LinkedIn liet Julien Toth, werkzaam bij de Carriers Business Unit van Realme, weten dat Realme klaar is om de Benelux te veroveren. Hij sprak in zijn originele bericht nog niet over een lanceringsdatum.

Realme X50 5G-foto's

Een Androidworld-lezer hield het bericht nauwgezet in de gaten en wist daardoor te achterhalen dat Realme vanaf september in de Benelux, waaronder in België en Nederland, actief zal zijn. Volgens de medewerker die actief is voor samenwerkingen met providers, zal het bedrijf gedurende IFA 2020 een officiële aankondiging doen van de uitbreiding.

Officiële partners

Vanaf september moeten de toestellen van Realme, waaronder de X50 5G, in de Nederlandse en de Belgische winkels liggen. Robin, de lezer die het bericht van Toth wist te achterhalen, liet tegenover Androidworld weten dat Volksshop één van de officiële partners is van Realme. De Volksshop heeft een speciale pagina ingericht op zijn website met de beschikbare Realme-toestellen. Momenteel lijkt de pagina nog onderbezet, met slechts een toestelreeks: de Realme 6 en Realme 6 Pro.

Meer concurrentie

Met de komst van Realme naar Nederland, moet wederom ruimte worden geschept voor een speler in het midrange-segment. Xiaomi heeft daar, sinds zijn officiële introductie in 2019, een flink slaatje uit weten te slaan. Of Realme dezelfde doorgang vindt tot de Nederlandse en Belgische consument, is overigens nog maar de vraag: het bedrijf heeft, in tegenstelling tot Xiaomi, weinig merkbekendheid in de Benelux.

Beelden van de telefoon

Consumenten die momenteel een Realme-toestel aan willen schaffen, kunnen daarvoor terecht in de officiële Realme-webwinkel. Aldaar kan je onder andere de Realme X50 en X50 Pro, X3 SuperZoom, 6 Pro, 6S en de Realme X2 Pro aanschaffen. Onbekend is of Realme zijn volledige assortiment door zal voeren in de Benelux. Zijn er toestellen waarvan jij hoopt dat ze in de Benelux beschikbaar komen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

OPPO-onderdeel

Realme is een dochteronderneming van OPPO en OnePlus en opereert in het ‘budgetssegment’. Het bedrijf heeft, in tegenstelling tot zowel OPPO als OnePlus, geen high-end geprijsde telefoons. Eerder liet het bedrijf met de Realme X2 Pro wel zien in staat te zijn om een high-end telefoon te lanceren; dat toestel was een ‘kopie’ van de OnePlus 7T. Buiten telefoons wil Realme zich ook focussen op het lanceren van accessoires. Vermoedelijk zullen de accessoires ook in de Benelux beschikbaar komen.

Dank voor de tip, Robin!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk