'De Razer Phone 2 krijgt toch geen Snapdragon 845'

'De Razer Phone 2 krijgt toch geen Snapdragon 845'

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Identiek

Razers eerstvolgende grote evenement voor de telefoonindustrie zal plaatsvinden op 10 oktober. Tijdens het evenement onthult de fabrikant de opvolger van de Razer Phone van vorig jaar. Waarschijnlijk zal hij Razer Phone 2 genoemd worden, en het is aannemelijk dat de smartphone niet veel verschillend zal zijn van zijn voorganger.

Deze Razer Phone 2 foto is afkomstig van het bedrijf zelf

Uit eerdere lekken is al naar voren gekomen dat het design van de Razer Phone 2 wellicht identiek zal zijn aan het vorige model. De verwachtingen werden echt wat verhoogd vanwege een benchmarklijst die het had over een nieuwe Snapdragon 845 in het komende toestel. Wie wacht op een upgrade van de chipset, zal daarom teleurgesteld zijn als hij hoort dat de Razer Phone 2 mogelijk wordt geleverd met de Snapdragon 835, dezelfde chipset als die van de originele Razer-telefoon.

Specificaties

Deze nieuwe informatie werd verkregen door XDA Developers, dat zich heeft verdiept in enkele Google Play-certificaten met betrekking tot de Razer. Volgens de verkregen informatie heeft de Razer Phone 2 codenaam "Aura" en zal hij worden geleverd met Android 8.1 Oreo. Uit dezelfde certificering blijkt dat de telefoon zal worden uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 835 van vorig jaar met daarnaast 8 GB RAM. Verder zal het toestel een beeldscherm van 1440 × 2560 pixels gebruiken dat in de eigen fabriek werd gemaakt. Natuur bevat het toestel ook de refreshrate van 120Hz.

Dit model zal ook de populaire Chroma-app van Razer brengen, als een verwijzing naar het Chroma LED-systeem dat is geïmplementeerd in de toetsenborden van het bedrijf. We weten niet zeker hoe Chroma precies zal worden verwerkt in de Razer Phone 2, maar het zou eventueel kunnen gaan om een verlicht Razer-logo op de achterkant.

Razer Chroma LED effect

Chroma LED-systeem

De zojuist benoemde specificaties en foto's zijn door Razer zelf aan Google voorgelegd, dus we kunnen ervan uitgaan dat dit is wat ons te wachten staat. Als het bedrijf uiteindelijk een smartphone lanceert met dezelfde chipset als die van het afgelopen jaar, kan dit betekenen dat de Razer Phone 2 goedkoper zal zijn dan zijn voorganger. De vraag is wel of de telefoon nog wel zo aantrekkelijk zal blijven voor de gamer-doelgroep, aangezien er tegen de tijd dat de telefoon uit is genoeg andere telefoons zijn die wel draaien op de vernieuwde Snapdragon 845. Binnenkort wordt ook al de opvolger van de Snapdragon 845 onthuld.

Wat denken jullie over het feit dat de nieuwe gamer-smartphone zal worden geleverd met een verouderde chipset?

Via: GizChina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk