Rabobank vervangt Rabo Wallet straks voor Google Pay [Exclusief] (Update)

Rabobank vervangt Rabo Wallet straks voor Google Pay [Exclusief] (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Rabobank gaat straks betalingen met Google Pay ondersteunen, dat blijkt uit de metaomschrijving van de Rabobank-website in zoekmachines. De functie moet dienen als vervanger voor de Rabo Wallet, zijn dienst voor contactloos betalen.

Rabobank en Google Pay

Rabobank is de volgende bank die straks betalingen met Google Pay mogelijk maakt. Dat heeft de bank nog niet zelfs bekend gemaakt, maar het nieuws staat al wel te lezen in de meta-omschrijving van de Rabobank-website, dat is de korte omschrijving in de zoekresultaten:

"De Rabo Wallet gaat stoppen. Vanaf nu kun je ook mobiel betalen met Google Pay op je Android telefoon of smartwatch", is te lezen. Androidworld-lezer Johan heeft deze tekst toevallig gezien toen hij meer informatie zocht over de nieuwe parkeerfuncties in de Rabobank-app.

De bewuste tekst in de meta-omschrijving van de Rabobank-website

De bewuste tekst in de meta-omschrijving van de Rabobank-website

Uit de informatie blijkt dat Rabobank op termijn gaat stoppen met zijn huidige Wallet voor contactloze betalingen en dat het in de plaats voor Google Pay kiest. Dat is een betaaldienst die naast contactloos betalen ook betalingen op websites en in apps mogelijk maakt.

Gerelateerde artikelen

'Nog in ontwikkeling'

Op dit moment werkt de Wallet-functie nog gewoon en het is ook nog niet mogelijk om Google Pay in te stellen met je Rabobank-rekening. Een woordvoerder van Rabobank heeft aan Androidworld laten weten dat er inderdaad ondersteuning voor Google Pay zit aan te komen en dat er op dit moment volop gewerkt wordt aan ondersteuning voor de dienst. Rabobank kan nog niet zeggen wanneer de Google Pay-functionaliteit wordt gelanceerd.

Naar verwachting komt er ook een overgangsperiode waarbij de Wallet nog een tijdlang blijft werken en klanten zo kunnen overstappen naar Google Pay. De Rabobank biedt ook al langer ondersteuning voor Apple Pay, de betaaloplossing voor iOS-apparaten. Als straks ook Google Pay werkt voor klanten dan heeft de bank een volwaardig alternatief beet voor de eigen Wallet-functie.

Gerelateerde artikelen

Google Pay is in 2020 in Nederland aangekondigd en de dienst wordt al ondersteund door banken als ABN AMRO, Bunq en Revolut. Kijk kijk ernaar uit om straks Google Pay te gebruiken als vervanger van de Rabo Wallet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Rabobank-app? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..
Rabobank

Rabobank

Inzicht in je bij- en afschrijvingen, geld overmaken zonder Rabo Scanner, geld terugvragen na een etentje en gemakkelijk contact opnemen via chat, bellen en e-mail. ..

Bedankt voor de tip, Johan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk